Landmand høster 2,5 ton ekstra i vinterbyg

Efter vanskeligheder med tørke sidste år, kan Hans Ole Nissen endelig ånde lettet op med en vinterbyg, der giver 25 hkg mere end sidste år.

Årets høst af vinterbyg og vårbyg ser ud til at tegne rigtig godt for Hans Ole Nissen.

Sidste år var han, som mange andre landmænd, hårdt ramt af tørken, og det gjorde ondt på økonomien. Derfor er han meget tilfreds med 2,5 ekstra ton pr. hektar i vinterbyg på markerne i år.

"Vi er meget optimistiske nu. Vi har kun høst af vinterbyg i hus, og den giver noget mere end sidste år. Det er da dejligt, for det kommer forhåbentligt til at hjælpe på bundlinjen. Der er nogle 'huller', der skal lappes. Men det kan heller ikke blive ringere end sidste år", fortæller en nu tilfreds Hans Ole Nissen fra Sommersted i Sønderjylland.

En New Holland TX 65 fra 1998 kører fjerde sæson på Hans Ole Nissens marker.

Vinterbyggen på 10 hektar har en vandprocent på 14 procent. Sammenlagt bliver det til 6 ton pr. hektar, og han forventer også 2,5 ekstra ton pr. hektar i vårbyg.

Udover at give marken en tur mere med handelsgødning, har Hans Ole Nissen ikke gjort noget anderledes i år. Regn på den lerblandet sandjord har gjort godt for afgrøderne på gårdens 65 hektar jord.

Derudover har der ifølge landmanden ikke været nogen udfordringer med ukrudt eller sygdomme i markerne med vårbyg, vinterbyg og hvede. Alle afgrøder går til en lokal svineproducent.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

"Nu siger de tørvejr i weekenden, og så bliver det fokus på hvede, indtil vi siger regn igen. Vejret er meget specielt, hvor vi på en mark, der er én km lang, kan få 20 mm vand på den ene side og ingenting på den anden. Lige nu kan det ikke betale sig at vande mere, så vi venter på, at marken er tør i begge ender".

Med billederne deltager Hans Ole Nissen i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord Skyd Høsten 2019

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.