Bedste høstvideo: Jorden været familiens eje i flere generationer

Jan Jacobsen er opvokset på en gård ved Tjele og håber, han kan gøre karriere som fotograf med både fotos og dronevideoer.

På Jan Jacobsens barndomshjem Nedergård på 52 hektar er der rig mulighed for at træne droneflyvning og vise landbruget fra forskellige perspektiver.

Gården ved Tjele er ejet af faren, Henning Jacobsen, der ved siden af arbejder som forsøgstekniker på AU Foulem, der er en del af Aarhus Universitet. 

I videoen er faren ude på marken, mens Bjarne Thomsen er hyret ind som pilot i mejetærskeren.

Jorden til gården med vinterbug, hvede og rug har været i familien i flere generationer. Da landbrugsavisen.dk talte med Jan Jacobsen i sidste uge, var der stadig meget halm og korn ude på markerne fra årets høst.

"Det har været svært at få høsten hjem. Det har regnet næsten hver eneste dag, og min far har været fuld i gang med at harve og pløje de marker, han kunne, når det ikke regnede", fortæller Jan Jacobsen.

Vinder 'Bedste Høstvideo'

Det er kun cirka halvanden måned siden, han købte sin første drone. Men den 30-årige fotograf har siden hen lavet over 100 flyvninger fordelt på 75 timer.

"Interessen kom stille og roligt. Jeg kan godt lide at tage forskellige billeder på forskellige måder. Hvis du bare tager din mobil frem, så får du stort set de samme slags billeder", siger han og håber, at han fremover kan leve af at være selvstændig fotograf.

På trods af den korte periode som certificeret dronefører, er hans video valgt som vinderen af 'Skyd Bedste Høstvideo' 2019, og han kan se frem til at blive ejer af et GoPro Hero6 kamera til en værdi af 2.590 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle