Video: Gods høster favorit-afgrøde om kap med regnvejret
På Rødkilde Gods er høstens højdepunkt, når de høster hvidkløver - det er alt det gode ved sommeren samlet et sted.

"Når det hele blomstrer, og det dufter helt fantastisk, og der er en summen af bier - det er fornemmelsen af sommer, når man står i hvidkløvermarken", siger Kim Rasmussen, ejer af Rødkilde Gods.

I sidste uge høstede godset om kap med regnvejret, der lå og truede henover de 25 hektar hvidkløver, men de nåede lige at blive færdige med god hjælp fra en nabo. 

"Der var to mejetærskerpiloter og så min søn, som kørte fra derude, så vi nåede det lige, inden det blev regnvejr - det går nemlig ikke med vand i hvidkløveren ved høsten", siger Kim Rasmussen.

Den indsendte video illustrerer høstarbejdet, hvor det er Kim Rasmussen søn, Jens Christian, der kører kornvognen.

"Da han ikke kan se op i vognen fra traktoren, fordi der ikke er et vindue i forsmækken, bruger han samtidig dronen til at se ned i vognen og få overblik over, hvor fyldt den er", siger Kim Rasmussen.

Hvidkløveren gav 900 kg. råvare, hvilket er et ok udbytte, lyder meldingen fra godsejeren. Kløveret leveres til DLF-Trifolium.

Gods i generationer

Rødkilde Gods driver 325 hektar planteavl. De har en fast ansat til at køre mejetærsker, og en anden ansat til at dele kræfterne mellem landbrug og landbrugsvedligeholdelse. Derudover har godset en ATV-forretning med fire ansatte.

Kim Rasmussen er tredje generation på godset. Han er selv født og opvokset der, og overtog driften fra sin far i 2003. Siden han overtog har han indført ATV-forretningen, og i 2012 bestemte Kim Rasmussen, at gården skulle være CO2-neutral. 

"Vi har to solcelleparker, som med sin mængde strøm også gør de fire nærmeste byer CO2-neutrale - men vi bruger selvfølgelig stadig diesel til vores maskiner", siger Kim Rasmussen.

Godset kører desuden med minimal pløjning. Det sparer på brug af diesel til pløjning og harvning, og giver en sund jordbund og mikroklima i en mark, der ligger i op til fem år mellem hver pløjning, skriver Rødkilde Gods på deres hjemmeside. 

Markplanen for høsten på Rødkilde Gods i år byder på hvede, spinat, vårbyg og raps. Kim Rasmussen har en forventning om, at afgrøderne bliver klar i rap efter hinanden, hvilket tegner til en fin høst.

Med den indsendte video deltager Kim Rasmussen i 'Skyd Høsten bedste video'. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.