Comeback til Big Bud: Får de kraftigste aksler – og sender en kindhest til traktorbranchen

Bulletinerne fra USA melder om første nye udgave siden 1991 fra producenten, som producerede verdens største traktor.

Den er væridg som blikfanget på plakaten over dem alle til drengeværelser med hang til traktorer.

Big Bud 747 – verdens største traktor med 1.100 hk.

Nu begynder de så at producere en ny Big Bud for første gang siden 1991, lyder det fra flere amerikanske medier.

Det er dermed den mest markante Big Bud-nyhed i årtier, hvoraf en større turne for den helt store model og påmonteringen af nye dæk også var en markant nyhed for nogle år siden.

Avisen Lincolm Journal Star i Nebraska har interviewet ejer af Big Bud-producenten Big Equipment Co, Ron Harmon om de nye planer på virksomheden i byen Havre helt oppe i den nordlige del af Montana. 

- Den nye Big Bud kommer til at have en Cat (Caterpillar) motor, Cat transmission, Cat aksel, og vi kommer til at bruge de tungeste aksler, der nogensinde er brugt i landbrugsindustrien, også tungere end på 747'eren, siger han til avisen og forklarer, at finder velkendte dele fra maskiner i mineindustrien, som klare store belastninger og mange timer.

Ved siden af at bygge og reparere traktorer sælger og lejer Big Equipment også nye og brugte maskiner. Forhandlingen af Versatile er også på plakaten ud fra den betragtning, at det også er traktorer bygget af standardkomponenter, som en farmer selv kan finde ud af servicere og reparere.


Her da den største udgave, Big Bud 747, fik nye dæk for et par år siden.


Big Bud-byggeren kritiserer nemlig traktorproducenterne for at fremstille for avancerede traktorer, som kunderne ikke selv kan servicere og reparere – og rammer dermed ind i en større diskussion i USA, hvor John Deere for nylig har givet kunder adgang til selv at reparere deres traktorer.

Den nye generation Big Buds vil i første omgang blive udstyret med 640 til 750 hk, men kan bygges større efter behov.

De amerikanske farmere kan se den nye traktor på en maskinudstilling i Las Vegas til marts.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.