En elefant på listesko

Med op til 76 centimeter brede bælter trykker 8RX ganske lidt trods størrelsen.

Når John Deeres nye 8R-serie kommer i marken i løbet af andet halvår 2020, så bliver det også med den nye 8RX-variant, der er udstyret med fire bælteundervogne mod blot to af slagsen på 8RT.

En af fordelene på 8RX er, bebuder John Deere, at det bliver væsentlig lettere og mindre energikrævende at holde traktoren på ret kurs på skråninger i forhold til varianter med blot to bælter, der benytter skridstyring frem for 8RX, der drejer som en traktor med traditionel hjulmontering.

Men 8RX har også en andre fordele. Dels er den bedre til at holde sine bælter rene, dels kratter den mindre i jorden, når den vender i forageren, og så har den et imponerende fodaftryk på over 4,5 kvadratmeter, hvis den udstyres med 76 centimeter brede bælter, der er den maksimale bæltebredde.

»8RX vejer 18,7 ton. Men grund af bælterne har traktoren samme tryk pr. kvadratcentimeter som mine 85 kg fordelt på en størrelse 44 sko,« fortalte Simon Schowalter, produktmarketingansvarlig hos John Deere, da serien blev lanceret tilbage i november på Agritechnica.

 

To transmissioner

RX’eren kan fås i de fire største modeller i 8R-serien. Det betyder fire bælter til en nominel effekt fra 310 til 410 hestekræfter. Kigger man den maksimale effekt lander 8RX på 341-443 heste, og er du i stand til udnytte boost-effekten, så får du fra 357 til 458 hestekræfter at gøre godt med.

Dog skiller topmodellen 8410RX sig lidt ud. Den fås kun med John Deeres e23 powershift-transmission, mens de tre mindre både fås med e23 og den trinløse AutoPowr-transmission.

8RX får naturligvis de samme store opdateringer som resten af den nye 8R. Ændret design, en helt nyudviklet kabine, aktiv sæde med massage og køling og naturligvis CommandPro kørehåndtaget.

John Deere hævder i øvrigt, at kabinen bliver den mest lydsvage på markedet, selvom køle- og varmekapaciteten er næsten fordoblet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.