Hardi gør som John Deere – dropper kæmpe udstillingsvindue

Danmarks største producent af landbrugsmaskiner laver stor ændring for 2021-planerne. Her får du det sidste fra maskinernes verden.

God mandag morgen.

Der er lovet knaldvejr med sol og op til ni-ti grader, så mon ikke vi er vågnet op til en spændende start på ugen, hvor der kan blive høj aktivitet på danske markveje og marker.

Desværre er der også kedeligt nyt fra Hardi, som dropper en af årets højdepunkter på grund af corona.

Det kommer jeg tilbage til lige om lidt i denne rundlflyvning over sidste nyt og stort og småt fra maskinernes verden. 

Første skal vi lige runde et par aktuelle historier:

Se ny nedfælder med hele otte meters bredde

Min kollega John Christensen var før weekenden en tur på landevejen for at filme Staby-Rønbjerg Maskinstations nye discnedfælder, som er det første eksemplar af Gømas nye udgave med en arbejdsbredde på hele otte meter.

Se den fine video her:

 

 

 

Video: Kører med første gyllenedfælder på otte meter

 

Hvorfor er traktorkørekortet udsat?

Daffer man en tur ind på politiets hjemmeside, så vil man se, at teori- og de praktiske køreprøver er udsat på nær storvogns-kategorier og derudover kan bornholmere stadig tage alle kørekort hjemme på Bornholm. Fredag gik maskinstationsfolkene fra DM&E ud og fortalte, at det giver store problemer for elever, der ikke kan få deres kørekort og derfor ikke kan arbejde på deres lærepladser.

Og når man kløer sig lidt i nakken og tænker over, hvordan det egentlig foregår – at den sagkyndige under prøven kører efter i en bil og ikke sidder sammen med den håbefulde elev i traktoren, så lyder det jo også lidt mærkeligt. Mon vi har hørt det sidste til den historie – jeg har i hvert fald fået flere reaktioner over weekenden fra folk, som er fortvivlede over den corona-regel. 

Læs med her:

Forundret over corona-stop: Traktorkørekort er nok det mest corona-venlige

Agrometer back on track

For et år siden måtte den danske producent af store selvkørende gylleudlæggere, Agrometer indlevere et regnskab med tæt på en nulløsning på bundlinjen. 2020 gik langt bedre og var med et resultat efter skat på 8,5 mio. kr. tilbage på tidligere tiders niveau for det i øvrigt finansielt meget solide selskab. I en kommentar til LandbrugsAvisen fortæller direktør Dennis W. Larsen, at Agrometer i de kommende år satser på yderligere eksport til flere østeuropæiske lande, Rusland, Frankrig og Nordamerika.

Følg med her: Agrometer efter bundlinje-hop: Vil sætte et større aftryk på verden

Ingen Hardi på Agritechnica

I går aftes kom så den kedelige nyhed ind i indbakken fra Hardi:

På grund af corona trækker Hardi nu stikket på deltagelsen i Agritechnica. Som vi tidligere har skrevet, så står Hardi ikke alene med den beslutning. En af de største udstillere, John Deere, har tidligere meldt fra, CNH har ikke meldt ud endnu, om de deltager og Deutz-Fahr-ejeren SDF Gruppen har også meldt afbud. Omvendt har store tyske mærker som Claas, Horsch, Grimme, Lemken og Amazone foreløbig meldt sig til, men i takt med, at afbuddene stiger, så gør det selvfølgelig også afholdelsen af Agritechnica mindre sikker. Der meldes i øvrigt om yderligere corona-restriktioner inkl. natligt udgangsforbud på vej i Tyskland, ifølge JP her til morgen.

I en international pressemeddelelse udtaler Hardis nye direktør, Jens Kristensen, at de stoler på, at Agritechnicas arrangør DLG har taget alle nødvendige forholdsregler, men at der stadig er for mange usikkerhedsmomenter for Hardi med tanke på nye mutationer og den internationale udrulning af vaccinerne.

Derfor vil Hardi i stedet bruge ressourcerne på at nå ud til kunderne med deres sprøjter på anden vis, eks. via roadshows og online events.

Gamle kæmper lever videre

Et er om vi kommer afsted og ser på alt det nye grej på kæmpemessen i november.  De gamle traktorer lever uhindret videre uanset.

I øjeblikket kører vi en serie om traktormærker og historierne bag, som har mange kliks og fede reaktioner i inboxen. Folk har masser af minder fra barndommen – også om gamle danske traktormærker, som mange i dag slet ikke har hørt om.

Læs bl.a.:

Den hed Acam: En meget dansk traktor fra Holbæk

Den største danske traktorproducent

Nok et dansk traktormærke: Danhorse var på mange måder foran for sin tid

Sker i ugen

I de kommende dage kører landets bude rundt med en ny udgave af TraktorTech i tasken.

Det gemmer bl.a. på en særlig historie om en 50 år gammel prærie-kæmpe, som Jens Andersen fra Rynkeby på Fyn har hentet hjem.

Du kan også læse om forskellen og lighederne mellem New Hollands Genesis-traktorer: New Holland 8870 versus New Holland T8.435.

Og en hel bunke andre traktorer, landbrugsmaskiner og beslægtet grej. Skulle du nu være fristet til at få fat i det nye magasin, så kan der handles via vores abonnementsservice

Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.