Morgenposten: 36 år gammel, firkantet traktor solgt til utrolig høj pris

Maskinernes nyhedsoverblik er bl.a. faldet over en spektakulær traktorhandel i vinterferien, en ministerredning og et velsmurt dansk traktorsælger.

God mandag morgen,

Jeg har kørt i dansker-kortege ned fra de norske fjelde her i weekenden. Jeg kan dog forstå, at medierne hen over vinterferien har været præget af en ny reklame for et større skandinavisk flyselskab, der påstår, at der ikke findes noget, som egentlig er skandinavisk…

Nix. De har vist ikke fulgt med i traktorbranchen, hvor en ægte skandinavisk traktor bosat i Ringsted netop er handlet til en utrolig høj pris op til weekenden.

Er du nysgerrig, så beretter jeg lige om lidt meget mere om handlen med en 36 år gammel Volvo BM-traktor.  

Sælger 2.200 traktorer om år

Vi skal lige runde en anden skandinavisk aktør, der faktisk opererer i hele syv lande med salg og service af maskiner. Her tænker jeg på Danish Agro, der nu sælger Claas-traktorer og maskiner i et bredt bælte fra Baltikum over Finland, Sverige, Norge og hjemme i Danmark.

I forbindelse med Danish Agros årlige status på livet som grovvarekoncern kunne vi forleden fortælle, at man i år forventer at sælge hele 2.200 nye og brugte traktorer – altså klart flere enheder end der bliver nyregistreret på det danske marked årligt. 

Danish Agro på nippet til at sælge 2.200 traktorer om året

I weekendens udgave af LandbrugsAvisen har vi også skrevet et stykke om Danish Agros maskinsalg. Danish Agros danske maskinforretninger har nemlig haft stærkt vækst og omsatte i 2019 for tæt på en mia. kr.  og dermed er forretningen vokset pænt i Danmark – og markedsandelen på det samlede danske maskinmarked.

Du kan læse mere om udviklingen i vores trykte udgave – eller via vores e-avis.  

Hammerslag over 200.000 kr.

Og så til morgenens overskrift. For år tilbage var gamle Volvoer netop gamle Volvoer... De kunne købes for en slik i takt med, at de blev umoderne og havde kørt en hel del. Men den trend er for en række modeller og årgange for længst forbi. Det er er ved at blive liebhaveri – og gad vide hvor vi ender om ti til tyve år.

Torsdag blev en auktion hos Klaravik over en Volvo BM 2654 afsluttet, der var udbudt på Ringsted-egnen. Traktoren endte med at blive solgt på et hammerslag på 210.000 kr. På klokken står der lidt mere end 6.000 timer og om få dage kan traktoren fejre, at det er 36 år siden, at den første gang blev indregistreret.

Den høje pris er egentlig ikke overraskende. Sidste år kunne vi berette om flere lignende dyre indkøb af gamle Volvo’er – bl.a. en anden Volvo BM 2654 for knap 430.000 skr.

Læs om prisudviklingen dengang:

https://landbrugsavisen.dk/maskiner/under-hammeren-volvo-bm-salget-er-varmt-lige-nu  

Fortsat våd gyllesæson

Hvad der også er skandinavisk efterhånden er regn. Hvis man synes, at matriklens marker er gennemvåde, så kan det som en ringe trøst nævnes, at jeg så utrolig meget vand på markerne i hele den sydvestlige del af Sverige og sydlige del af Norge.

Jeg så til gengæld ingen gyllekørsel, og jeg formoder, at der heller ikke er blevet kørt meget ud i weekenden rundt i landet. Flere steder i Jylland faldt der mellem 20 til 30 regn på et døgn – eller hvad svarer til en stor del af den normale mængde regn for hele februar.  
Jeg fandt en pause-opdatering fra Martin Børstings Maskinstation, hvor de fortæller, at det er meget lidt, som bliver kørt ud for tiden - og mens man venter, så kan man se udstyret køre sidste år på deres Facebook-side.

 

Vejret er iøvrigt ikke meget bedre her til morgen. Her hvor mine linjer skrives på Sjælland står der en ordentlig vind, og jeg kan læse mig til, at DMI lige nu har udsendt en stormvarsel om kuling og vindstød af stormstyrke i Nordjylland og på vestkysten.

Dyrt EU-krav udskudt

Vejret kan vi desværre ikke gøre så meget med.

Det er der til gengæld gjort med næste historie, hvor en minister og embedsfolket har lyttet til kritik fra den virkelige verden.  

For et par uger siden skrev vi en historie om, at et nyt EU-krav truer med at gøre produktionen af bl.a. landbrugsvogne en hel del dyrere.

Det drejer sig om nye regler for typegodkendelser, der meget kort og hurtigt fortalt vil ramme produktionen af små serier af landbrugsmaskiner pga. nye godkendelsesregler. Folkene i det danske transportministerium havde lagt op til, at man ville være EU-duks og få lavet nye skrappe regler i Danmark allerede i år. Efter pres fra en bred koalition bestående af bl.a. Venstres Kristian Pihl Lorentzen, agroindustrien, maskinhandlere, maskinstationsfolk og landbruget er transportministeren nu gået med til at udskyde de nye regler i Danmark.

Se mere her: Transportminister åbner op for udsættelse af EU krav for traktorer

Læs baggrund her:

Nu er der pludselig frygt for ekstrapris på landbrugskøretøjer

Nyt udstyr i førerhuset fra Fendt

Nok om lovgivning og tal for denne gang. Vi slutter morgenens rundtur inde i maskinhuset og hos Fendt.  

Det tyske traktormærke varsler nemlig, at deres kommende 700-serie selv i den billigste udgave bliver udstyret med digitalt display, terminal og armlænskonsol med programmerbare knapper fra deres nye Fendt One koncept.

Konceptet introduceres i første omgang også på 300-serien, og skal senere rulles ud til andre Fendt-serier, lyder meldingen.

Læs mere om systemet her:

Fendt One bliver standard på kommende 700-serie

Sker i ugen:

Fredag kommer John Deere med en frisk temperaturmåling på verdensmarkedet for maskiner, når de leverer et nyt kvartalregnskab.

Befinder man sig i Thy-området på fredag, så er der i øvrigt åbent hos Nordvestjysk Traktorservice indtil en god stund ud på aftenen.

Det blæser derude. Pas godt på ladeporte, tagsten og jer selv og ha’ ellers en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.