Morgenposten: Keld fra Herborg fik travlt med håndtrykkene
Maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen har bl.a. nyt fra en af Danmarks mest succesfulde maskinhandlere.

God mandag morgen.

Vi er nok nogle tusind stykker, der har brug for at hvile ørene i dag.

Jeg var nemlig blandt de heldige, der var i Brande i weekenden til årets store begivenhed indenfor traktorsport – DM i traktortræk og EM i traktorpulling.

Her mødte jeg bl.a. medindehaver og direktør for Herborg Maskinforretning Keld Andersen, som har gang i håndtrykkene i de her dage.

Det skal jeg meget hurtigt give dig et indblik i, men forinden da skal vi lige runde et par aktuelle sager fra sidste uge, som var fyldt med store nyheder.

Agromek efter nytår

En af dem var utvivlsomt flytningen af Agromek fra at være en november-messe til en januar-begivenhed.
Og hvorfor dog det, er det naturlige spørgsmål.

Den første antydning blev faktisk allerede fortalt for lang tid siden, da landbrugsudstillingen Sima holdt flyttedag til november. Kalenderen er nemlig ved at blive fyldt op i november, hvor der skal fragtes udstillingsmaterialer, maskiner og staldinventar mm. rundt til en lang række udstillinger rundt omkring i Europa. Den store husdyrmesse EuroTier er også en af de messer, der fremover ville ligge tættere på Agromek.

Læs mere her: Agromek bliver igen en januar-messe

Spektakulær handel i maskinbranchen

Selvom Agromek-historien absolut var en af ugens store nyhedshistorier, så havde vores læsere endnu mere interesse for at følge med i en spektakulær handel.

Tilbage i 2013 startede Jens-Aage Jensen en ny maskinforretning op med fokus på maskiner og udstyr til bl.a. kartoffelavlere. Jens-Aage, som mange også kender som formand for maskinhandlerne i Danmark, sælger nu forretningen i et salg til ejerne af Stroco-Agro, lensgreve Bendt Wedell fra Frijsenborg og gulv-manden Christian Christensen fra Hammel via deres fælles selskab Weko Equity.   

I vores 2. sektion øremærket maskinstof i weekendens papirudgave, fortæller Stroco Agros direktør Tom Myrdal i øvrigt, at man ser gode muligheder for at øge salget af maskiner til kartoffel-området.  

Godsejer køber maskin-formands Gazelle

God handel i Kelds telt

Jeg var som sagt på en herlig tur til Brande i weekenden. Her var jeg så heldig at blive inviteret indenfor i party-teltet hos to gange Keld Andersen – ham fra Herborg og ham fra Bridgestone, som havde et mindre arrangement, hvor man kunne høre mere om et af Europas bedste traktorpulling-teams Fenrir.

Udover det sportslige fik Keld fra Herborg også handlet et par traktorer – og vist nok også en finsnitter. Handlen med en 8R-traktor, fortæller vi mere om senere på formiddagen.

Er du nysgerrig har jeg dog gjort historien aktiv for mine trofaste Morgenposten-læsere.

Se her: Ugens handel: Regnbygen gav tid til en rask handel

Keld Andersen er i øvrigt også aktuel i og med Konkurrencestyrelsen nu har sagt god for Selmer Agros opkøb i netop Herborg. Så mon ikke Keld igen skal trykke hænder til en nye handel i denne uge….

Læs også denne:

Så er Semlers opkøb i Herborg en realitet

Se tusindvis af hestekræfter med bid i banen

Hvis du ikke kan lide høj lyd, så må jeg advare imod de næste par links. Danmark vandt en række flotte medaljer ved EM i traktorpulling.

Undervejs piskede vores fotograf Torben Worsøe fra Ho Bugt rundt med det tunge video-kamera for at indfange de gyldne øjeblikke.

Se dem her:

Video: Se hvor suveræn Galsgaard var for Danmark

Video: Her drøner Karina ekstrem John Deere til EM-guld

Se: Danmarks største muskelbundt med kanonafslutning i Brande

Alene lørdag var der i øvrigt mellem 8.000-9.000 tilskuere til EM og DM i traktortræk. Min kollega Claus Worup bevarede overblikket i en strøm af klasser og træk hos LanboUngdoms mange klasser.  

Læs med her:

Se vinderrækken til DM i traktortræk - vinder kom over sin skepsis

Det er ikke kun vores egne gutter, som fortjener ros. 120 mand rykkede igen og igen ud og overdækkede banerne på få sekunder, når han ny byge slog vejen forbi.

Forbi kom også hele fire reporter-hold fra TV MidtVest, der livedækkede fra Brande det meste af lørdagen – i øvrigt som gæster ved TraktorTechs eget telt og vores egen lille traktortræk-konkurrence.

Ny Magnum: Vejen mod det førerløse liv

Inden jeg slutter dagens rundflyvning i maskinernes verden, så kan vi lige nu den nye Case IH Magnum. Den fik sin officielle europæiske release i sidste uge, hvor journalister fra det meste af Europas inklusiv TrakorTechs traktortester John Christensen så nærmere på traktoren.

Med den nye Magnum tager Case IH et teknologisk kvantespring og kan nu sene data trådløst mellem maskiner og ejer. I den mere ”gammeldags” målestok, hk-skalaen, byder den sig i øvrigt til over i alt fire modeller på mellem 351 til 435 max. hk.

Selvom det ikke er meget i forhold til de superkræfter, vi var vidne til i Brande, så er det alligevel også en slags muller.

Case IH er dog langt fra alene om nyhedsstrømmen. I den her uge loves der spændende nyt fra bl.a. Krone og en lang række store og mellemstore producenter, når Agritechnica-folkene et eller andet sted i området omkring Kassel-bakkerne byder pressen på en slags snigpremiere på en lang række nyheder.  

Stay tuned på landbrugsavisen.dk/maskiner. Ha’ i øvrigt en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.