Stegt flæsk skal stadig være guf

Debat

Jeg læser i LandbrugsAvisen fra 3. oktober om forbrug af antibiotika i svinebesætninger. Den er steget sidste år, og antibiotikaforbruget kædes sammen med udbredelsen af svine-MRSA.

Kan landbruget gå længere end i dag for at bekæmpe MRSA? En svarer: Sikkert ved at stoppe brugen af antibiotika for at undgå resistens. Erik Larsen siger i et interview: »Det øgede antibiotikaforbrug sidste år kan være medvirkende årsag til resistensproblematikken, hvilket er kærnen i problemet, men det kommer ikke af, at du øger dit antibiotikaforbrug i en kort periode. Det er over langt tids forbrug, at problemet opstår.«

Med hensyn til gul kort-ordningen så skal den strammes op eller helt væk, så det kun er dyrlægen, der må ordinere medicinen og også give den til den, der er syg.

I aften står den på stegt flæsk. Det er bare guf. Det skulle det gerne blive ved med at være.

Forsiden lige nu

1. JUN 00:00

SF

Seneste videoer

Se alle