Topdirektør i Bayer: Der skal mindre kemi i sprøjten  

Der skal ikke så mange kilo kemi i sprøjten, men det skal bruges mere præcist, siger direktøren for Bayers plantebeskyttelse, Liam Condon.

Det hører til sjældenhederne, at man hører en direktør for et kemifirma sige, at man skal bruge mindre kemi.

Det var ikke desto mindre, hvad Liam Condon, adm. direktør for Bayers Crop Science Division sagde på et internationalt pressemøde tirsdag morgen. 

Målet er at reducere miljøpåvirkningen af plantebeskyttelse med 30 procent ved at udvikle nye teknologier, som hjælper landmænd med at bruge mindre mængder, men til gengæld bruge det mere præcist. 

Samtidig har Bayer et mål om, at landbruget kan udlede 30 procent mindre drivhusgas fra de afgrøder, der udleder mest i dag.

”Ved at kombinere innovation med forretning der er bæredygtig, kan vi bidrage til et bedre liv", siger Liam Condon.

For at nå målene regner Bayer med over de næste 10 år at bruge, hvad der svarer til 185 mia. kr. til forskning og udvikling. 

Det involverer 7.300 forskere, der arbejder på mere end 35 forskningsenheder og 175 forædlingsstationer for at levere løsninger. 

Liam Condon peger på, at der er brug for et gennembrud i innovationen, så landbruget kan brødføde en verden, hvor befolkningen stiger men samtidig passe på naturens ressourcer. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle