Økologers ønskeseddel: Uddannelse og støtte til check

Uddannelse og fortsat støtte til omlægningscheck er på L&Fs økologisektions ønskeseddel til den ny miljø- og fødevareminister.

Den gode gænge, som afsætningen af økologiske varer er i, har brug for fortsat støtte og opbakning fra regeringen. Det mener formanden for Landbrug & Fødevarers økologisektion Hans Erik Jørgensen.

Han ønsker Esben Lunde Larsen, V, velkommen som ny miljø- og fødevareminister.

»Vi glæder os til samarbejdet og håber, at han vil være med til at styrke udviklingen af økologien,« siger Hans Erik Jørgensen.

Han peger på områderne: forskning og udvikling, uddannelse af nye økologer, jordfordeling samt forståelse fra den finansielle sektor for at omlægning til økologi kan koste penge på kort sigt, men skabe en god stabil indtjening på længere sigt.

»Forskning og udvikling har vi brug for over hele linjen. I øjeblikket bliver der importeret meget økologisk frugt og grønt, så her har vi udviklingsmuligheder,« forklarer Hans Erik Jørgensen.

For nye økologer er der meget at lære, når man er vant til konventionel produktion ekspempelvis om udnyttelse af næringsstoffer, så på det område ønsker han ministerens hjælp til at styrke omlæggernes kompetencer. Også en fortsættelse af puljen til at finansiere omlægningscheck samt bankernes og realkredittens lyst til at finansiere omlægning er inde i billedet.

»Det kunne jo være sjovt, hvis vi kunne dække efterspørgslen på økologiske varer produceret i Danmark,« siger Hans Erik Jørgensen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle