­­Største besøgstal i to år vækker glæde hos leder

Roskilde Dyrskue nåede i år op på 92.839 besøgende. Det er flere end både i 2011 og 2012. Det er et udtryk for, at folk stadigvæk vil på Dyrskue, mener leder Thor Nielsen.

Mange ting spillede for Roskilde Dyrskue i år. Vejret var godt og Kristi himmelfartsferien medvirkede til, at ekstra mange slog vejen forbi Dyrskuepladsen.

»Det er gået rigtig godt. Vi byggede pladsen op i godt vejr, og det var også godt vejr i dyrskuedagene. Besøgstallet er rigtig flot, men vores udstillere har også haft succes. Der har været masser af kunder, salg og kontakt,« siger dyrskueleder Thor Nielsen.

Et hovedstrøg fyldt med glade mennesker kan også give udfordringer for arrangørerne af Roskilde Dyrskue især med 36.000 besøgende i løbet af lørdagen. ”Det giver nogle logistiske udfordringer. Vi skal have mad og toiletter nok. Derudover skal der være parkeringspladser nok, og det kan godt være svært at håndtere på en ordentlig måde,” siger Thor Nielsen.

Mere plads til næste år

Roskilde Dyrskue er i gang med en udvidelse. Sydhegnet bliver flyttet endnu længere sydpå, så der i alt kommer tre-fire hektar mere. Det giver dyrskuet nye muligheder.

”Det giver os muligheder for at indrette os anderledes. Vi har været temmelig låst af at have maskinudstillingen i den ene ende og staldene i den anden. Vi har talt med maskinudstillerne undervejs, og de har fået rigtig god respons, så der er også mulighed for, at de får mere plads til næste år,” siger Thor Nielsen. Arbejdet med at planlægge næste års Roskilde Dyrskue starter efter sommerferien.

”Generelt har vi haft et rigtig godt indhold i programmet i år. Vores fødevareaktiviteter, Spisekammeret og ØkoCampen, er oppe i tiden nu. Vi er altid presset af, at afstanden mellem land og by bliver større. Med den respons vi har fået, så virker det, som de besøgende har følt sig som en del af landet,” siger Thor Nielsen. Han håber desuden, at den nystartede Landmands Lounge kan finde sit fodfæste og tiltrække også Folketingets politikere, så landmændene kan debattere med dem. Dyrskuet havde en enkelt ulykke med en hest, hvor en otteårig pige blev hentet med en lægehelikopter, efter en hest var blevet skræmt af en ballon og trådte på pigen. Det har resulteret i skærpede regler omkring de store dyr.

»Nu opstilles der hegn, når hestene skal forbi publikum. Uanset hvor mange de er. VI skal hele tiden drøfte, hvordan vi kan forbedre sikkerheden. Men når der er mange mennesker og mange dyr, så skaber det udfordringer,« siger dyrskueleder Thor Nielsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle