Axel Månsson træder tilbage: Danmarks største frilandsgartner får ny direktør

Fra årsskiftet har en ny direktør stået i spidsen for Axel Månsson A/S.

- Efter næsten et halvt århundrede som selvstændig i landbruget med produktion af grøntsager, økologiske æg – og siden biogas og hoteldrift – er jeg glad for at kunne annoncere en spændende ny æra for virksomheden. 

Sådan lyder meldingen fra manden, der har lagt navn til Danmarks største frilandsgartneri, Axel Månsson.

Fra årsskiftet er 67-årige Axel Månsson trådt tilbage som direktør for virksomheden, og i stedet har Peter Borreby overtaget den daglige ledelse af virksomheden som administrerende direktør.

Peter Borreby kommer med solid erfaring fra landbrugssektoren og har blandt andet været udviklingsdirektør i Patriotisk Selskab, og senest som administrerende direktør for Giesegaard & Juellund Godser, samt Webro agro I/S.

- Jeg er født i 1956, og jeg vil jo gerne, at virksomheden får et godt liv og fortsat vækst, og så må man jo erkende sin alder, hvis man vil blive ved med at se virksomheden vokse. Det handler om at få tilført noget ny energi til virksomheden, og det skal man gerne tage stilling til, før det er for sent, siger Axel Månsson med et smil.

Fortsætter som bestyrelsesformand

Axel Månsson fortsætter som bestyrelsesformand for selskabet, der producerer alt fra blomkål, løg og salater til æg og biogas.

Axel Peter Månsson er også fortsat aktiemajoritetsejer i Axel Månsson A/S, der er familieejet. 

- Selvom jeg træder tilbage fra min nuværende position, vil jeg fortsat være aktivt involveret i virksomheden, især i min nye rolle som bestyrelsesformand. Jeg vil yde nødvendig støtte til den nye ledelse, og glæder mig til at se virksomhedens fortsatte udvikling og vækst, skriver Axel Månsson.

- Virksomheden her i Brande er drevet af en vision om at producere sunde økologiske fødevarer og skabe en mere bæredygtig fremtid. Med Peter Borreby ved roret er jeg overbevist om, at vi vil se fortsat fremdrift, og drage fordel af hans udsyn, analytiske evner, og sans for virksomhedsdrift, lyder det fortsat.


Peter Borreby (til højre) overtager direktørposten efter Axel Månsson. Foto: Axel Månsson A/S

Efter at have kæmpet sig igennem et år med covid-19 nedlukninger viste 2021-regnskabet for Axel Månsson A/S et negativt resultat på -3,5 millioner kroner, mens det seneste regnskab for 2022 igen bød på sorte tal på bundlinjen med et resultat på lige under 0,5 millioner kroner efter skat. 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle