»En helt vild fornemmelse at vinde«

Landsskuet i Herning blev gennemført fra 5. til 7. juli og bød på både en fremgang i publikum og tilmeldte dyr.

Landsskuet blev holdt i fint sommervejr for både dyr, udstillere og gæster. Samlet besøgte 50.700 gæster det landsdækkende dyrskue, der varede i tre dage.

»Det er en fremgang på over 4.000 i forhold til sidste år, så vi er særdeles godt tilfredse med årets arrangement, hvor vi bl.a. havde flere hesteaktiviteter. Vi har samtidig tiltrukket nye udstillere af maskiner og produkter, ligesom vi hele tiden udvikler Landsskuet som formidler af det moderne landbrug til forbrugerne«, siger daglig leder af Landsskuet, Mads Fjordside.

Gammel kending vandt besætningskonkurrence

En af Landsskuets allerstørste begivenheder er besætningskonkurrencen for dansk holstein, hvor 21 udstillere stolt fremviste deres flotteste sortbrogede malkekøer. For fjerde år i træk blev det Anderstrup Holstein med Niels-Erik Haahr i spidsen, der kunne stille sig øverst på vinderpodiet.

»Det er noget af af det allerstørste for os. Det er en helt vild fornemmelse at vinde besætningskonkurrencen, især når konkurrencen var så hård, som den var i år. Nu tænker jeg allerede på, hvordan næste års landsskue skal planlægges«, fortæller Niels-Erik Haahr 10 minutter efter, at han og familien på Anderstrup er løbet med sejren. Andenpladsen gik til Nygård med Oluf Bøgh i spidsen.

 

Kvæg og heste

Blandt kødkvæget blev den bedste ko på tværs af de mange kødkvægracer en hereford-ko fra Bent Sørensen ved Hovedgård, mens den bedste tyr var en charolais fra Pallas Charolais ved Bindslev.

En jysk hest fra Rasmus Bendixen, Farsø, blev kåret som bedste tre års hoppe på tværs af racerne, mens en fjordhingst fra Preben Olesen, Dronninglund, blev bedste hingst.

Guldkoen

Vinderen af titlen som årets Holstein Guldko var fra Lille Skovsgaard, hvor Krisitan og faderen Sten Skov har en besætning med over 500 dyr. De havde en 4 kalvs ko med til konkurrencen, som scorede højt over hele linjen, hvor ydelse, NTM, celletal, antal insemineringer, antal levende kalve og eksteriør alt sammen indgår i den endelige bedømmelse.

»Der er en vis faglig stolthed i at vinde Guldkoen. Det er ikke kun udseende men også sundhed og økonomi, der spiller ind her«, fortæller kvægekspert Keld Christensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle