Bliv en del af det nye eksport-halal-netværk

Tendens/fjerkræ. Af chefkonsulent Stig Munck Larsen, Landbrug & Fødevarer

Danske fødevarevirksomheder oplever i disse år en markant stigende efterspørgsel efter danske fødevarer eller ingredienser til fødevareproduktion i vækstcentrene i Asien, Mellemøsten og Afrika. Hovedparten af landene i disse centre er muslimske, hvor ofte strikse regler om overholdelse af forskelligartede halal-standarder er en konstant udfordring for danske virksomheders markedsadgang og eksport af fødevarer til dem.

Der er derfor øget behov for særlig fokus på de spilleregler, der gælder i disse lande i forhold til standarder for halal-produkter. Den til tider manglende overensstemmelse mellem halal-standarder og dansk praksis er en stigende udfordring og samtidig en hindring for yderligere markedsadgang til disse markeder. Ved at være på forkant med udviklingen, og sikre at danske produkter opfylder de skrappeste krav til halal-standarder, sikres også en klar førerposition i forhold til at udnytte det enorme handelspotentiale, der ligger på disse markeder.

Landbrug & Fødevarer inviterer derfor interesserede virksomheder til at deltage i halal-netværket, hvor det overordnede formål er at klæde virksomhederne bedst muligt på til at forstå og opfylde de til enhver tid gældende halal-standarder i de forskellige lande. En central del af halal-netværket vil derfor være at forestå videndeling, erfaringsudveksling mellem virksomhederne og arrangere møder for netværks-deltagerne med relevante aktører fra ind- og udland med kompetencer inden for halal.

Første arrangement i netværket finder sted 3.-4. juni i Aarhus, hvor der inviteres til halal-seminar med den malaysiske halal-myndighed JAKIM, der vil gennemgå de malaysiske standarder i hele værdikæden.

Tilmelding:
Tilmelding til halal-netværk og program for halal-seminar findes på www.lf.dk. Tilmelding til netværk og seminar kan ske ved e-mail til sml@lf.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle