Chauffører skal tjekke siloer

I kølvandet på en alvorlig ulykke og flere nærved-ulykker med siloer skal chaufførerne til at kontrollere siloer og adgangsforholdene. OK, siger L&F.

Efter en alvorlig ulykke, hvor en chauffør kom til skade, da en silo revnede, indbød foderstofleverandørerne Landbrug & Fødevarer til et samarbejde omkring tjekskemaer for chauffører.

Tjekskemaet skal sikre chaufførens sikkerhed.

»Man er blevet opmærksom på den risiko, der er ved chaufførernes arbejde, når de arbejder på landmændenes virksomheder. De har så at sige et nyt arbejdssted ved hver silo. Siloerne kan have stået længe, og der kan være tilstødt dem diverse ting. Det skal der selvfølgelig laves en risikovurdering af«, siger Marianne Norup, arbejdsmiljøkonsulent ved Seges.

Selve kravet om risikovurderinger er ikke nyt, men at branchen har fælles fokus og fælles retningslinjer, er nyt.

»Vi er glade for, at man har inviteret os med ved bordet. På den måde kan vi skire, at det gode samarbejde mellem landmænd og chauffører fortsætter uden at blive forstyrret af forskelligartede krav, afhængigt af leverandør«, siger Marianne Norup.

Hun ser samarbejdet som et udtryk for, at begge brancher er deres ansvar bevidst, samtidig med at det ikke kommer til at forstyrre samarbejdet på daglig basis. Desuden sikrer det fælles skema, at leverandørerne undgår konkurrence på arbejdsmiljø. De nye tjekskemaer skal chaufførerne udfylde fra 1. januar,

Faktaboks

Tjekskemaer

  • Skal udfyldes fra 1.januar 2019.
  • Udfyldes af chaufførerne.
  • Chaufføren foretager ikke alene vurderingen, men hans mening vægtes højt, da han kender stedet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle