DC Holsted er nu ved at afløse kreaturslagteriet i Tønder

Den første større prøveslagtning på 63 dyr gennemført i denne uge.

Tirsdag i denne uge blev 63 kreaturer slagtet på DC Holsted, der er Danmarks suverænt største kreaturslagteri og det eneste af sin art og størrelse, der er opført i Danmark i de sidste 40 år.

Prøveslagtningen af de 63 dyr forløb fint og blev fulgt nøje af slagteriarbejdere, salgsfolk, dyrlæger og ikke mindst en skare af computerkyndige. DC Holsted er spækket med elektronisk udstyr, og det er ikke mindst elektronikken, der har drillet og forsinket ibrugtagningen af slagteriet med nogle uger.

»Slagtningen er gået rigtig fint, det er kun tredje gang, vi prøver at slagte dyr på det nye anlæg. Så nu tager vi 100 i dag,« sagde en tilfreds fabrikschef Per Svane Knudsen i onsdags.

Ud over slagtningen af cirka 1.000 dyr om dagen bliver der på DC Holsted mulighed for at udnytte langt flere af dyrets biprodukter end sædvanligt på kreaturslagterierne.

Afløser fire enheder

DC Holsted skal i den kommende tid gradvis overtage slagtningerne fra DC Tønder, og en betydelig del af medarbejerne fra Tønder får fremover job i Holsted.

»Jeg er imponeret over slagteriet, og jeg glæder mig til at arbejde her. Det er nyt og spændende,« bemærkede 62-årige Jan Thomsen og erklærede sig parat til at snuppe fem år mere.

Han var en af de slagteriarbejdere fra Tønder, der foretog prøveslagtningen af de 63 dyr - efter en hel arbejdsdag i Tønder. Så deres arbejdsdag tirsdag løb op i 14-15 timer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle