Er du enig i, at man skal købe dansk?

Vi spørger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

»Jeg er enig i, at hvis man går op i fødevarekvalitet og stiller krav, er det en god ide at vælge de danske varer. Paradoksalt nok stiller politikerne ofte ekstra krav til kvalitet, og vi har savnet opbakning. Det får vi dog nu.«



»Man skal købe danske fødevarer, hvis man går op i kvalitet. Vi har et lavere antibiotikaforbrug end de fleste andre lande og bedre styr på det. Vores dyrevelfærdsregler går ofte længere, og det bliver kontrolleret, at de bliver overholdt. Vi er foran andre lande på salmonellakontrol, og det er dokumenteret, at der er færre pesticidrester i dansk frugt og grønt. Hvis man går op i de kvalitetsparametre, er det en god ide at købe dansk.«



»Det er klogt at bede forbrugerne være kritiske over for deres varer. Danske landmænds bedste venner er kritiske forbrugere. Går man op i mad, finder man ud af, at danske varer er foran, og så går man op i mærkning.«



»Hvis nationale kampagner bredte sig i hele verden, ville det være et problem, for vi eksporterer to tredjedele af produktionen. Men heldigvis er Danish i mange lande et kvalitetsmærke i sig selv. Man skal købe dansk, fordi det er bedre på en lang række parametre. Dansk er et signal om kvalitet.«



»Nej, det er en kvalitetsbetegnelse. Vi kan ikke leve af at producere kvalitetsvarer, hvis ingen ved, at det er kvalitet.«



»Supermarkederne må sætte flag på varerne, hvis de har lyst, men de må ikke lave en generel nationalitetsmærkning. Der er mange forbrugere, der har en klar holdning til at de foretrækker dansk, men som er frustrerede over, at de ikke altid kan finde de danske varer.«

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle