Fart på salg af øko-foder: Steg 30 pct.

DLGs salg af økologisk foder steg med knap 30 pct. i 2016, og den danske planteproduktion kan ikke følge trit med den store efterspørgsel.

Forbrugerne har i stor stil taget økologien til sig, og det skaber tydeligt ringe i vandet hos DLG, hvor salget af økologisk foder er steget 30 pct. i 2016 til godt 150.000 tons.

Selvom der er kommet skub i salget af økologisk foder til især svin og fjerkræ, er det økologiske foderstof dog stadig en lilleput og fylder på koncernniveau fire pct. i forhold til det samlede fodersalg.

»I Danmark er det fortsat økologisk kvægfoder, som vækster og fylder mest i totalmængder. Det nye er, at økologisk svinefoder og fjerkræfoder er begyndt at vokse markant,« siger Ole Christensen, koncerndirektør, medlem af direktionen i DLG, og fortæller, at forventningen er, at salget runder 200.000 ton om året inden udgangen af 2019.

Rekord på rekord

Grovvareselskabet har de sidste par år produceret økologiske foder på en foderfabrik i Skave, hvor den har slået produktionsrekorden hver måned 18 måneder i træk. Den store produktion har dog medført en flaskehals.

»Med fortsat vækst i økosegmentet bliver det en udfordring at skaffe økologiske råvarer og især danskproduceret økologisk korn, så derfor vil vi gerne i kontakt med flere danske økologiske planteavlere,« siger Ole Christensen. Han vurderer, at DLG fortsat vil være nødsaget til også at importere økologiske råvarer i en periode, men understreger, at selskabet naturligvis foretrækker danske råvarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle