Hvorfor skal fritidsbrug have landbrugsstøtte?

Spørgsmål til Lone Andersen, Viceformand for Landbrug & Fødevarer.

Der er langt fra kun tale om hobbylandbrug. Mange af de pågældende bor måske på landejendomme med få hektar men afgræsser meget store arealer. De er rigtig gode naturplejere, og når man nu ved, at højst halvdelen af Danmarks naturareal bliver plejet optimalt, hvorfor så i alverden gøre det sværere og stikke en kæp i hjulet på den naturpleje, der allerede udføres. Det er en sten mere i en taske, der allerede er tung.

Små penge fylder lige så meget i en lille økonomi som store penge i en stor økonomi. Man skal også huske, at selv landmænd med få dyr er underlagt mange af de samme omkostninger og gebyrer som større landbrug: Kontrol, øremærker, hestepas m.m. Så er det også rimeligt, de får lappet lidt på deres omkostninger. En hektar er vel en hektar, som det er blevet sagt. I andre EU-lande går man den modsatte vej og øger støtten til de små landbrug.

Det handler om mangfoldigheden og livet i vore landdistrikter, som allerede er i modvind med parcelhusbeskatning, vanskelige lånevilkår m.m. Dér er støtten en fast indtægt, der bidrager til at få det hele til at hænge sammen.

Ja, det mener jeg helt bestemt. Så snart vi i Landbrug & Fødevarer hørte, hvad der var under opsejling, sendte vi et klart og utvetydigt brev om vore bekymringer. Jeg har personligt stukket det i hånden på Martin, inden han skulle til møder både med tidligere fødevareminister Karen Hækkerup og med fødevareminister Dan Jørgensen. Desværre lyttede de ikke til det.

Ja, i den her sag har jeg hørt fra mange venner, jeg ikke havde regnet med i lige den her forbindelse. Det er en ærgerlig konfrontation med fødevareministeren, men jeg håber, han er klog nok til at lytte til demokratiets stemmer og slår bak på sin beslutning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle