Kulturer mødes i køkkenet

Har du smagt Red red med ripe plantain, eller hvad med Yamsbolls? Ikke? Så skulle du have været med på Etnisk Madskole i denne uge. To i København, en i Århus og en i Vejle, hvor det vrimler med børn fra forskellige kulturer.

Basis for flere madskoler

Fordelingen mellem drenge og piger på madskolerne er cirka 50 procent. Det samme gælder fordelingen mellem danske børn og børn med anden etnisk baggrund. I næste uge foregår madskolerne i Roskilde og København. Ja, de Etniske Madskoler er blevet populære. 60-70 procent af deltagerne har enten været på almindelig 4H Madskole eller Etnisk Madskole før. Det betyder, at der flere steder er ventelister for at komme på madskole, så der er god grobund for at udvide antallet af Etniske Madskoler.

Udfordring for smagsløgene

Når køkkenerne buldrer, laves der mad fra flere forskellige lande. Ghana, Pakistan, Kurdistan og Iran er blot nogle af dem. Smagsløgene bliver udfordret, og fremmede ingredienser undersøges med stor interesse. Børnene smager forsigtigt på retterne. Nogle kræver det større overvindelse at smage end andre, men som regel ender det med en god smagsoplevelse.

Venner på tværs af kultur

Men det at være på Etnisk Madskole er ikke kun det, at mad skal tilberedes. Motion i form af leg er en vigtig del af dagen, og så må vi heller ikke glemme de otte kostråd, som gerne skulle være noget alle børn kender til. Og ikke nok med det, et besøg hos en fødevareproducent eller fødevarevirksomhed er også et fast indslag på en Etnisk Madskole. Og som en ekstra gevinst får man nye venner på tværs af kulturer. Men uden økonomisk støtte havde det ikke været muligt at give børnene disse lærerige oplevelser. Ud over støtte fra Ministeriet for Flygtninge, Invandrere og Integration har de Etniske Madskoler fået støtte fra Bikubenfonden.

Af Rikke Boss

formand 4-H

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle