Regn satte såarbejdet på pause

Vårbyg, hestebønner og lupiner er sået på I/S Flintholm. Derfor er der nu god tid til at få køerne på græs, inden majsen skal sås.

Sidste weekends regnbyger satte en midlertidig stopper for såarbejdet på I/S Flintholm. Det betyder dog ikke så meget, da en stor del af vårsæden er sået, og majsen først skal sås omkring 1. maj. Dermed er der god tid til at få styr på indhegningerne, så køer og kvier kan komme på græs.

"Vi såede hestebønnerne for godt en uge siden, og selvom vi sår dem med vores Fionia radsåmaskine, fik vi frøene placeret i cirka syv centimeters dybde," fortæller Peter Juel.

Han såede 245 kilo pr. hektar, og med en udsædspris på 500 kroner pr. hkg er det en bekostelig affære.

Hundegræs som fangafgrøde

"Da vi var færdige med at så hestebønner, såede vi vårhvede med lupiner. Det skete ved at blande lupinfrø og hvedeudsæden i en tipvogn, så vi kunne udså 60 kilo lupiner og 170 kilo vårhvede pr. hektar," fortæller Peter Juel.

For at undgå tab af næringsstoffer efter høst af hveden og lupinerne iblandede han fem kilo hundegræsfrø pr. hektar. Selvom lupinerne kan binde kvælstof fra luften, valgte han at nedfælde 20 ton gylle pr. hektar inden såning, så der er basis for et godt udbytte af vårhveden.

Falsk såbed til majs

Pausen i såarbejdet giver god tid til at lave falske såbed forud for såningen af majsen.

Planen er, at der ud over nedfældningen af gylle skal laves fire opharvninger, inden majsen skal sås. Det, har Peter Juel erfaring for, reducerer udkrudtstrykket i majsen betydeligt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle