Troldmand udi kartoffelstivelse

Finn Larsen tryller med kartoffelstivelse for Kartoffelmelcentralen (KMC) på deres store forsøgscenter i Brande.

KMC udvikler smarte måder at bruge kartoffelstivelse i alt fra mælkeprodukter til vingummi.

»Kartoffelstivelse er utroligt spændende, der er så mange muligheder. Du bliver aldrig færdig med det. Jeg har været med til at udvikle Glazemaker, der giver bagværk en glinsende overflade, og her erstatter stivelsen æg. Vi kan fx også bruge stivelsen til at erstatte noget af mælkeproteinet i ost,« siger han.

Finn Larsen er ansvarlig for firmaets kunder i Asien og Østeuropa.

»Når jeg sover, arbejder de, og omvendt. Når jeg møder, ligger der nye projekter og henvendelser fra kunder, jeg skal tage fat på. Derfor må jeg ofte også rejse ud til kunderne og præsentere løsningen og sætte dem i gang. Jeg har cirka 90 rejsedage om året,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle