Udlandspraktik under corona: Arbejdet er federe end fritiden

Coronakrisen påvirker landbrugssamfund i Australien og USA. Men fem unge danskere i landbrugspraktik har ikke fortrudt, at de er taget af sted.

Coronakrisen har hele kloden i sit greb. Det mærker fem unge danskere, som i øjeblikket er i landbrugspraktik i hhv. Australien og USA.

De er mellem 18 og 23 år, og de er mange tusind kilometer væk hjemmefra i mange måneder. De bor med en enkelt undtagelse alene i hytter eller trailere og sørger for sig selv, når arbejdsdagen er slut. De har TV, men sjældent WiFi.

»Ind i mellem er det da hårdt at være af sted. Man har mange stunder, hvor man sidder alene uden internetforbindelse«, siger Jeppe Hasselbalch, 18, som er i praktik i det vestlige Australien.

Når han skal skype med sin familie, skal han køre 10 min. i bil for at finde et sted, hvor der er god forbindelse.

»Så kan jeg sidde i bilen og snakke med familien«.

Nåede lige af sted

De fem - Jeppe, Kristan Ditlev, Karl, Jack og Nicklas - nåede af sted på deres drømmerejser, inden Australien og USA lukkede ned for indrejse fra Europa, nogle af dem i sidste øjeblik. Nu arbejder de på farme i det vestlige Australien langt ude på landet, og i Montana, USA, halve timers bilkørsel fra de nærmeste byer.

Alle fem fortæller om venlige praktikværter og gode, lange arbejdsdage, som er stort set upåvirket af corona, og som lever op til det, de havde håbet.

Fritid kan føles lang

Til gengæld kan tiden føles lang, når man har et par fridage, selv om man kan cykle en tur, flyve med drone, fiske eller køre bilture med eksotisk udsigt til farverige papegøjer, emuer og kænguruer.

Både i Australien og i Montana er lokalsamfundet mere eller mindre lukket ned under coronakrisen.

I Australien tager regeringen corona-krisen meget alvorligt, selv om der i hele Australien er registreret under 100 coronadødsfald.

Skoler, fritidsliv og seværdigheder er lukket ned. Restauranter og caféer sælger kun take away. Nogle steder må man ikke krydse kommunegrænsen uden godkendt formål. Samtidig tager værtsfamilierne begrebet social afstand yderst alvorligt.

I USA, hvor mere end 50.000 har mistet livet efter coronasmitte, er der også lukket ned for caféliv og seværdigheder i området omkring den lille by Wolf Point i Montana.

Derfor er kammeraterne Jack og Nicklas også glade for knokle på med markarbejdet 24-syv.

»De første weekender havde vi fri. Det var faktisk lidt halvkedeligt, da alting begyndte at lukke«.

Eventyr trods alt

Trods udfordringerne har ingen af de fem overvejet at rejse hjem. De føler sig privilegerede ved, at de nåede af sted, hvor andre måtte blive hjemme, og de har trods udfordringerne mødt mennesker og fået oplevelser, de ikke ville have været foruden. »Vi går jo heller ikke glip af noget derhjemme«.

Alle krydser fingre for, at corona driver så meget over, at de kan rejse og opleve frit i sidste ende af opholdet.

Faktaboks

Travel to Farm:

  • De unges udlandsophold er formidlet af Travel to Farm, en non-profit udvekslingsorganisation med mere end 100 års erfaring.
  • Travel to Farm, oprindeligt Landøkonomisk Rejsebureau, er grundlagt i 1912.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle