Efter minkkollaps: Over en mia. kr. bundet i værdiløse varelagre og maskiner

Virksomhederne i følgeindustrien i minkbranchen har mistet alle indtægter, men har stadig masser af udgifter. Nu venter de på ekspropriation. Statskassen har udsigt til en milliardregning fra snesevis af industrivirksomheder og foderselskaber.

Underleverandørerne i minkbranchen lever på bankens nåde efter nedlukningen af branchen i november.

Indtægterne er forsvundet og der er masser af udgifter. Følgeindustrien venter at blive behandlet på linje med minkavlerne, hvilket vil indebære en erstatning i milliardklassen.

Det skriver Finans.

Det er dog endnu ikke lykkedes følgeindustriens brancheorganisation at komme i dialog med regeringen om kommende erstatningsordninger. Virksomhederne har bundet over en mia. kr. i varelagre og specialmaskiner, som reelt er værdiløse efter lukningen af minkbranchen

"Vi overlever udelukkende på bankens nåde. Jeg har fyret næsten alle medarbejderne. Der er kun tre tilbage. Alligevel har jeg månedlige udgifter på 984.279 kr., og indtægterne er gået i nul, fordi alt salg er ophørt", fortæller Casper Spanner, adm. direktør for maskinproducenten Jasopels og formand i brancheforeningen Det Danske Minkerhverv.

Foreningen omfatter 45 virksomheder, som har været underleverandører til den minkbranche, der nu er forsvundet.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle