Kina bygger verdens højeste grisestald på 26 etager

Gigantisk grisestald på 26 etager er netop taget i brug i Kina, og en tilsvarende stald nummer to er under opførelse. I hver stald kan der årligt produceres 600.000 grise.

Det kinesiske selskab Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming Co. Ltd. er godt på vej til at færdiggøre det, der angiveligt er Kinas største anlæg - og med de højeste grisestalde - til griseproduktion.

Anlægget består af to gigantiske 26 etagers grisestalde på hver 400.000 kvadratmeter. Den ene stald er allerede opført og angiveligt taget i anvendelse her sidst i august, mens den anden stald er under opførelse.

Det fortæller flere medier, blandt andre sixthtone.com og cnews.fr.

På det færdige anlæg vil der årligt kunne produceres 1,2 mio. grise, svarende til 108.000 tons grisekød, ifølge den kinesiske virksomhed. 

Anlægget er beliggende i Hubei-provinsen i det centrale Kina tæt på byen Ezhou. På afstand ligner den opførte stald et stort lejlighedskompleks.

I den færdigbyggede stald er installeret moderne teknologi til fx automatisk fodring, luftrensning og desinfektion, som både skal gøre produktionen mere miljøvenlig, samt minimere risiko for sygdomssmitte mellem dyrene. 

Fleretagers grisestalde er ikke ualmindelige i Kina. De to stalde i Ezhou er dog angiveligt de største, der er under opførelse indtil nu.

Generelt er der, ifølge en artikel fra det belgiske medie 7sur7, i Kina langt bedre hygiejne i store, moderne produktionssystemer, sammenlignet med små og mellemstore gårde rundt i landet. Biosikkerheden er således større, og myndighederne håber, at dette vil minimere udbredelsen af smitte af blandt andet afrikansk svinepest.

Til anlægget i Ezhou er et slagteri tilknyttet staldene, som også har eget transport-netværk, hvilket isolerer produktionen yderligere. 

Forskere i dyreadfærd påpeger overfor det franske medie cnews.fr, at det kan give velfærdsmæssige udfordringer at have så mange grise under samme tag og med begrænset naturligt lysindfald.

Kineserne er verdens største forbrugere af svinekød med 51,77 mio. tons årligt, og tallet ventes at stige til 60,77 mio. tons inden for de næste ti år. De store svinestalde er tænkt som en strategi til at stabilisere markedet og øge effektiviteten i produktionen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle