Græs er 30 øre dyrere end majs pr. FEN
Majsensilage har et solidt forspring på fremstillingsprisen i forhold til græs.

Til trods for at omkostningerne til at høste majsen steg i 2019 pga. det våde efterårsvejr, var majsensilage stadig langt billigere at fremstille end græsensilage.

Det viser en opgørelse i Business Check Kvæg, som Seges har udgivet.

For første gang har et antal bedrifter opgjort fremstillingspriserne for henholdsvis græs og majs, og her ender græs på 134 øre pr. FEN og majs på 105 øre pr. FEN. Der er anvendt data fra 127 bedrifter.

Imens stykomkostningerne er ca. 1.000 kr. lavere pr. hektar græs sammenlignet med majs, er maskinomkostningerne ca. 1.500 kr. højere ved græs end majs.

Udbyttet, som i høj grad påvirker fremstillingsprisen, er opgjort til 9.108 FEN pr. hektar græs og 11.405 FEN pr. hektar majs.

Ser man generelt på grovfoderøkonomien i 2019, steg udbytterne sammenlignet med 2018, og det gav samlet set lavere fremstillingspriser på grovfoder.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.