Landmænd: Vores rådgivere er dem, der hjælper de bedste bedrifter
Mælkeproducent Christian Thorvaldsen svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i magasinet KVÆG, som udkommer i næste uge. Læs her, hvordan han og kompagnonen vælger rådgivere til bedriften.

Hvem skal rådgive dig i fremtiden?

 

Christian Thorvaldsen, Egtved:

"Vi har jerseykøer, og derfor har vi valgt den rådgiver, som har flest jersey-besætninger med højt dækningsbidrag i KvægNøglen.

Vedkommende arbejder hos Centrovice, og vi klarer det meste af kontakten via mail eller opkald. Vi får to årlige besøg, og jeg laver selv foderplanerne. Økonomirådgivning får vi også fra Centrovice.

Generelt synes jeg, at rådgivning koster for meget. Rådgiverens timeløn svarer til en dags indtjening for os. Netop derfor har vi også kun to årlige besøg.

Dyrlægen valgte vi efter samme kriterie som kvægrådgiveren, og dyrlægen er derfor også fynsk. Han kommer i de bedste besætninger, og når han besøger os hver anden uge, får vi de nyeste fif og erfaringer fra de bedste. Og det til en noget lavere pris end landbrugsrådgivning koster.

Vi får planterådgivning fra Sønderjysk Landboforening, og dem valgte vi, fordi de i forvejen rådgiver den maskinstation, som passer vores jord."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.