Betalt indhold af MS Schippers

Mindre fejlgæring, færre foderrester, mere arbejdsglæde

Coating af fodergangen giver en bedre foderhygiejne. Foderet forbliver friskt og velsmagende og det giver i alle tilfælde en bedre foderoptagelse. Dyrene forbliver sunde, producerer mere mælk og der levnes mindre foder.

Mange mælkeproducenter er meget begejstrede for coating af fodergangen og har hver især deres grunde til at have lagt den. Vi har talt med 3 og fælles for dem alle er, at de er yderst tilfredse med coatingen, og at det er én af deres bedste investeringer! Herunder kan du læse om deres erfaringer.

Læg coatingen nu

Lenard van Stiphout sponsoreret
Lenard van Stiphout


Mælkeproducent Lenard van Stiphout stiller ikke længere spørgsmålstegn ved coating af gulvet foran foderhækken. I den gamle stald var fodergangen godt slidt efter 10 års brug og nedslidningen sås efterhånden tydeligt. Når han højtryksrensede, så han tydeligt hvor meget snavs, der gemte sig i det rå betongulv. ”Det gamle gulv var fyldt med bakterier og skimmelsvampe, og især på grund af foderkvaliteten skulle der forbedringer til” siger Lenard van Stiphout. ”Coatingen har ligget i 8 år og er i perfekt stand, selvom vi dagligt kører hen over den med minilæsseren.”

Under opførelsen af den nyeste kostald har han selv lagt MS Schippers coating. "De ca. 10 Euro pr. m2 er i den sammenhæng et ubetydeligt beløb”, siger Lenard van Stiphout. "Coating af fodergangen er godt for mine køers sundhed og produktion: foderoptagelsen er højere, og der er færre foderrester. Du har jo også selv en bedre appetit, hvis din tallerken er ren? For et mindre beløb har jeg mere arbejdsglæde i mange år.”

Bevar foderets gode smag

Jos Seuntiens sponsoreret
Jos Seuntiëns


Mælkeproducent Jos Seuntiëns har store fordele af coating af fodergangen på varme dage. For at opnå en høj mælkeproduktion er en konstant høj foderoptagelse nødvendig. "Før jeg fik coatet fodergangen bemærkede jeg, især på varme dage, at foderresterne, der lå tilbage på det rå betongulv, lugtede grimt. Dette giver ikke alene en lavere foderoptagelse hos mine køer, men gør også at foderet hurtigere forringes. Takket være coatingen er fodergangen ren og det er en win-win situation for både ko og landmand.”

Optimér foderoptagelsen

Arkink sponsoreret
Familien Arkink


Coating af fodergangene hos køerne og ungdyrene ser familien Arkink i Weerselo som et vigtigt punkt i optimaliseringen af bedriften. "Vores køer skal optage så meget foder som muligt, så de forbliver sunde og producerer mest mulig mælk. Derfor skal gulvet foran foderhækken være lugtfrit: det friske foder skal være velsmagende hele dagen."

Af praktiske årsager lagde Arkink først coating på den ene side af fodergangen. Der kunne med det samme mærkes ændringer i køernes adfærd. ”De spiste simpelthen mere på den coatede side. Derfor lagde vi coating på alle fodergangene i vores bedrift så hurtigt som muligt. Også hos ungdyrene og goldkøerne er der nu rene og glatte gulve.” 

Er du interesseret i coating af fodergangen på din bedrift? Hvis ja, så kontakt os.

Emneord sponsoreret, MS Schippers, coating, Kvæg, hygiejne, spild, foderspild, stabil fodring

Betalt indhold af MS Schippers

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.