Video: Kødkvæg skal leve vildt sammen med grise og heste

Vildgræsning: Skovsgaard laver en 245 hektar stor fold med vild natur, der inkluderer dyr, der skal leve næsten uden menneskers indblanding. Målet er at skabe levesteder til truede arter.

Når køer, grise, heste og vildt indtager arealerne på Skovsgaard, er der lavet et stykke næsten vild natur, som kan hjælpe urter, kræ, svampe og mikroorganismer frem og øge biodiversiteten. 

Det kan du læse mere om i magasinet Kødkvæg, der udkommer 26. januar.

I slutningen af det forgangne år flyttede en kvægbesætning ind på godsets arealer, hvor de i det kommende år skal gå i en kæmpefold på 245 hektar sammen med grise, vildheste, råvildt med mere. Besætningen består af dels skotsk højlandskvæg, dels skotsk højland krydset med murray grey.

Kristian Graubæk, der har ansvaret for dyrene, glæder sig til at se, hvordan vildgræsning lidt efter lidt kan forvandle naturen til en mere vild natur, end der er i dag, hvor der dyrkes marker og afgræsses med får på nogle af arealerne.

Men er det synd for dyrene?

Se, hvad Kristian Graubæk fortæller i videon
 

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.