Video: Landmand banker kalvedødeligheden ned med 78 pct.
I 2016 fik Miranda van Tuil massive problemer i kalvestalden. Men rengøring og mere råmælk fik besætningen tilbage på rette kurs.

Knofedt og kompromiløshed.

Det var i meget grove træk, hvad der skulle til at nedkæmpe massive problemer i kalvestalden hos Miranda og Leo van Tuil ved Gørding i vinteren 2016/2017.

Ved at flytte småkalvene ud af kalvestalden i ti uger, imens den blev vasket og desinficeret, fik Miranda van Tuil bugt med Rota Corona, resistent E-Coli samt cryptosporidier.

Samtidig iværksatte hun en ny procedure for rengøring af kalvenes skåle og vognen, som mælken blandes i.

Kalvedødeligheden, som var nået op på 16 procent, faldt efterfølgende til fire procent. Reduktionen på 78 procent betød, at Miranda van Tuil kunne kåres som besætningsejer, som havde reduceret kalvedødeligheden mest i en konkurrence, som blev afholdt af Ribeegnens Dyrlæger.

Læs mere om saneringen og de nye tiltag i magasinet Kvæg, som udkommer på mandag.

I videoen herover kan du høre Miranda van Tuil fortælle om problemerne og indsatsen.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.