Kæmpelandbrug høster hvidkløver - Kunne godt have ligget et par dage mere

DLM høstede hvidkløver efter kun fire dage på skår, da regnen truede.

Dansk Landbrugs Management, DLM, driver næsten 6000 sjællandske hektar med planteavl.

I weekenden 30.-31. juli var det blevet tid til at høste 74 hektar hvidkløver af sorten Silvester på Vallø Stifts jorde. 

Det fortæller Frederik Christensen, som er driftsleder med ansvar for tre østsjællandske ejendomme under DLM. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Vi startede lørdag klokken 14 for lige at prøve, om det var modent. Og det kunne måske godt lige have ligget to dage længere på skår, men med regn i vejrudsigten allerede søndag aften og mandag gik vi i gang, fortæller Fredrik Christensen. 

Derfor blev to af DLM's fem Lecion 8800 sluppet løs i hvidkløveren, og senere søndag, hvor billedet er taget, kom en tredje til. Alle maskiner er udstyret med en særlig bro, som sikrer den bedste tærskning af hvidkløveren. 

- Den er blændet mere af, så materialet bliver tærsket hårdere. Vi klemmer broen sammen om cylinderen, så materialet bliver længere tid i tærskeren, så flest mulige frø kan komme ud, siger Frederik Christensen. 

Og selvom hvidkløveren havde ligget på skår i tre-fire dage, og godt kunne tåle to mere, så blev høsten tilfredsstillende, for DLM. 

- I den sort endte det med 922 kilo råvare per hektar, og det er vi ganske tilfredse med.Generelt har vi i år set gode udbytter i hvidkløver i vores østlige afdeling. Den kan ellers godt være en joker, fordi den kan blive inficeret med skadedyr. Men i år har vi set lavere antal skadedyre, og samtidig haft en god bestøvningsperiode, siger Frederik Christensen, som begrundelse for at de gode udbytter i hvidkløver er blevet sikret. 

Og høsten var da også forholdsvist nem at komme igennem for DLM. Efter en sej forager kom solen frem og tørrede hvidkløveren yderligere, med en nemmere høst til følge. 

Med det indsendte foto deltager Frederik Christensen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord Skyd Høsten 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.