Kornhøsten i gang flere steder i landet
Høsten af vinterbyg er i gang flere steder i landet.

Høsten af vinterbyg er igang flere steder i landet.

I Tønder, lidt udenfor Herning og ved Galten er kom der gang i høsten af vinterbyg onsdag.

Ved Galten på Stenkær høstede man igår bare en enkelt hektar, men torsdag er man i gang fra morgen til aften.

"Ja, det kom som lidt af et chok for os, så vi har hentet folk hjem fra ferie i Norge og Italien og der er en tur til Cirkusrevyen, der er blevet aflyst," fortæller Anders Munk-Pedersen, der er søn af Torben Munk-Pedersen, der ejer Stenkær.

Stenkær har et tæt samarbejde i med Højgaard så samlet set er der over 100 hektar vinterbyg, der skal høstes.

"Der er faktisk nogle af markerne, hvor det er mere modent end på marken i går så vi skal bare igang og køre helt til i aften," siger Anders Munk-Pedersen.

I går høstede de med en rigtig fin vandprocent på 16,6 procent, men Anders Munk-Pedersen regner med at den bliver lidt bedre i dag.

Første engrapgræs høstet - håber på 1.500 kg renvareMark 6. juli · 10:27

Udbyttet så rigtig fint ud, men han er ikke helt sikker på, hvad de samlet set forventer. Byggen er til videresalg og til egne siloer.

 På Stenkær driver de i alt 200 hektar og på Højgård er der næsten 600 hektar - ialt omkring 800 hektar.

Tre mejetærskere i gang

Vinterbyggen bliver høstet af tre mejetærskere - to New Holland på 30 fod og en Case IH på 24 fod. Og så er der 3 kornvogne i gang i dag også.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

"Både min far og jeg har arbejde ved siden af så vi har måttet ringe og bede om fri idag, men det gik fint," fortæller Anders Munk-Pedersen.

Markerne, hvor vinterbyggen høstes skal primært sås til med byg igen -  85 hektar og de resterende 30 hektar kommer der raps på.

Anders Munk-Pedersen er den første læser, der sender et høstbillede ind for vinterbyg, og er dermed vinder af Skyd Høsten Først i kategorien vinterbyg.   Præmien er et gavekort til Restaurant Flammen til en værdi af 800 kr.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6.000 kr.: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel og vinterbyg
  • Mangler høst: Alm. rajgræs, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.