Her er årets traktor i Europa: John Deeres nye 7R-topmodel

Traktor kåret i finalefelt med vidt forskellige traktorer fra Valtra, MF, Case IH, New Holland og John Deere.

Så er årets traktor i Europa i den anerkendte Tractor of the Year-konkurrence udnævnt under den store maskinmesse Eima i Italien.

Det blev John Deere 7R.305 Autopowr

Bag kåringen står en række traktorjournalister fra medier rundt omkring i Europa. I begrundelsen for at vælge traktoren lyder det bl.a.:

”Traktoren vinder bl.a. på motorkraft, automatik, en lækker kabine, niveauet for præcisionsteknologi og fremragende egentskaber i marken".

DEt er John Deere 7R 350 AutoPowr

Lige som den større 8R-serie blev nye John Deere 7R model­ler præsenteret på Agritechnica i slutningen af 2019.

Siden kom der en ny topmodel i serien med John Deere 7R 350 AutoPowr.

Med det nye John Deere-design fik man nye kanter på både 8R og 7R-serien. Selvom 7R er lillebror, så er der en række modeller, som effektmæssigt faktisk er større end de mindste i 8R-serien.

Derfor kan man så vælge traktor efter, om man kun ønsker den rå effekt eller også ønsker den større vægt til opgaver i marken.

Den nye 7R har fået en helt ny kabine, der udover øget plads giver mere komfort med mulighed for eks. en ordentlig omgang luksus i sædet med varme, køling og massage.

 

Konkurrenterne i feltet var:

 

Valtra T235 Direct

Midt i april tiltrak Agcos finske traktormærke Valtra sig en del opmærksomhed under lanceringen af den nye femte generation af mærkets N- og T-serier.

Traktoren har en ny seks cyl. Agco Power-motor og yder i underkanten af 250 hk. Med efternavnet Direct får man en traktor med trinløs transmission, Valtras velkendte touch-terminal, hvor man kan styre en lang række af traktorens funktioner. Som noget nyt har den nye T-model et display i hjørnestolpen, hvor man kan følge en række informationer.

Vælger man at få udstyret traktoren med en såkaldt ComfortPro-pakke, så kan radio og mobilen også styres fra touch-terminalen.

Den nye T-serie er for længst ude på markedet, da de første modeller kom til Danmark kort efter introduktionen.

 

Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT

Det gav stor opmærksomhed, da MF lancerede 8S-serien sidste år – og siden blev præmieret med Tractor of the Year.  Ikke mindst designet med et gab på 24 cm mellem motorhjelmen og førerhuset stikker ud i forhold til konkurrenterne.
I år er der så kommet flere modeller i 8S-serien, bl.a. den nye topmodel Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT, der både krydser 300 hk-grænsen og som noget nyt kan købes med MF’s trinløse transmission Dyna VT.

Med den nye Dyna-VT trinløse transmission kan den nye traktormodel køres, hvor man eks. bruger fodpedalen til at finde hastigheden, mens traktoren selv indstiller de rette omdrejninger ud fra hastighed og belastning. Det skulle ifølge Massey Ferguson give bedre køreoplevelse og reduceret brændstofforbrug.

På kandidaten til årets traktor er Dyna-VT standard, mens den tilvælges på de øvrige fem 8S-modeller.  

På udstyrslisten finder man eks. også MF’s nye Datatronic terminal, et nyt display til at overvåge forskellige indstillinger i en højre stolpe og et nyt armlæn med et nyt kørehåndtag.

 

New Holland T6.180 Metantraktor

Man kan sagtens sige, at der har været skrevet stolper op og stolper ned omkring denne traktor.

New Holland har nemlig igennem adskillige år turneret messer rundt med en biogasdrevet traktor – og vist drømmende teknologi ved nogle af lejlighederne – eks. under Agritechnica i 2017.
I år det så blevet til noget. I store træk ligner den det, som den er: En New Holland T6.180-model.

Men brændstoffet på den 6,7 liters motor er noget usædvanligt, da den kan køre på metangas – og dermed potentielt køre på biogas udvundet hjemme på farmen.

Kommer den til at køre på grøn biogas, så vil den samtidig være væsentlig mere klimavenlig end almindelige traktorer.

I øjeblikket er en af problemstillingerne med traktoren, at der skal investeres væsentlige summer i tankanlæg, og at man ikke bare lige kan tanke den så mange steder rundt i Danmark.

 

Case IH Optum 300 CVXDrive AFS Connect

Med efternavnet AFS Connect så skal man kun kunne lidt Case IH-kodesprog for at forstå, hvad en af hovedpointerne er på de nye Optum-modeller, som er blevet præsenteret her i sensommeren – og allerede er ankommet til dansk jord.

Traktoren er langt mere digital funderet end sin forgænger – og har overtaget en række elementer fra storebror Magnum, som var første ude med ny modelrække.

Med AFS Connect hentydes til digitale muligheder på traktoren. Det omfatter bl.a. Case IH’s AFS Pro 1200 terminal, som giver en masse muligheder for at kommunikere med frem og tilbage mellem traktor og kontoret og andre enheder.

Case IH-piloter vil også lægger mærke til et nyt køre håndtag og armlænskonsol. Og så er der kommet noget bedre plads i kabinen, selvom den udefra ligner de Optum-modeller, som Case IH og CNH oprindelig introducerede i 2015.

 

De fik også en pris:

Udover selve hovedprisen - hvor alle traktorer kan deltage - så uddeleler komiteen bag Tractor of the Year også en række specialpriser. Her fik John Deere også en pris mere med hjem fra Italien til kontorerne i tyske Mannheim. Blandt feltet til hovedprisen var New Holland med deres meget omtale biogastraktor - den fik i stedet en anden pris - og så blev der serveret en præmie til en østrigsk bjergtraktor, som vi ikke kender så godt her til lands.

Den bedste utility traktor(max fire cylindre): John Deere 6120M

Den bedste specialiserede traktor(til vinfarme, bjerge osv.): Reform Metrac H 75 fra Østrig.

Den mest bæredygtig traktor: New Holland T6.180 Metan.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.