Morgenposten: Traktormærket som vandt mest – og blev stoppet på trods af historisk bedrift
Maskinernes nyhedsoverblik dykker bl.a. ned i det mest vindende traktormærke til DM i traktortræk – og en maskinproducents historiske bedrift, som alligevel blev direktørens sidste.

God mandag morgen,

Der er fuldt fart på maskinens verden for tiden. Lørdag med røg og støj i Herning, hvor LandboUngdom traditionen tro samlede et pænt antal tusind mennesker til en god dag med 15 DM-vindere og masse lir og gejl på Landsskuepladsen.

For det brede publikum er vindernavnene nok nogenlunde så kendte, som deltagerne på vikarlandsholdet forleden. Klik ind her og se alle vinderne. Så er der lidt mere Christian Eriksen og Schmeichel-feeling over sagerne, når man går til navnene på traktormærkerne bag sejrene. Min egen hurtige optælling her til morgen viser nemlig, at Ford/Fiat/New Holland blev en meget overbevisende vinder med sejre i seks af klasserne, mens John Deere kom ind på andenpladsen med tre sejre.

Det faktum, at Volvo BM sikrede sig to sejre, siger også noget om, at der bliver kørt og optimeret på nogle ganske godt brugte traktorer i sporten…

Nye tal for traktorsalget om lidt

Apropos traktormærker så er vi nok mange, som spændt ser frem til midten af ugen, hvor vi skal lære nyt om traktorsalget i lys af tørken. Traktorindregistreringerne for juli var slet ikke så ringe. Foreløbig er der mere end 100 traktorer noteret for august måned, men det spændende er altså, om der når at komme 15-20 yderligere traktorer med i statistikken, så den kommer til at ligne sidste års august måned.

Et unormalt chef-skifte

For Dal-Bo var august langt fra en normal en af slagsen. Og dermed runder jeg lige den sidste del af overskriften for denne nyhedsgennemgang.

Direktør Jens Chr. Hundahl er nemlig stoppet efter gensidig aftale, som der stod i en meddelelse fra Dal-Bo, hvor man også fortalte, at virksomheden har fået ny formand, Anja Plougmann, der skal stå i spidsen for en ny strategi. Den slags udmeldinger lugter umiddelbart af krise-ledelse – men bagtæppet hos Dal-Bo har godt nok set noget anderledes ud. I foråret indlevede den stolte danske producent nemlig et rekordregnskab – og har i de senere år ansat flere folk for at kunne følge med. Jeg ville selvfølgelig gerne have hørt noget mere om, hvorfor man skifter direktør i sådan en situation, og hvad den nye strategi går ud på, men Dal-Bo ønsker ikke i øjeblikket at kommentere sagen meget nærmere end en meddelelse på deres hjemmeside.

Læs også vores historie her:

Direktør er fortid hos stor dansk maskinproducent

Svært år for maskinstationer

En urovækkende historie for traktorsælgerne må være årets grovfoderhøst. Det findes næppe en græsplæneejer i Danmark i år, som ikke har kunnet se, at græsset havde 2-3 døde måneder – hvilket jo også har slået hårdt ud på timetællerne hos maskinstationerne. Der har nemlig langt fra været de samme arbejdstimer i grovfoderhøsten i år – og det vil kunne mærkes.  Eks. fortæller maskinstationsejer Torben Kamp, Skamstrup Maskinstation, at han har mistet mellem 30 og 40 pct. af omsætningen fra årets grovfoderhøst.

»Jeg ønsker ikke at beklage mig. Men det er godt nok træls. For min forretning rykker det én til halvanden mio. kr. på bundlinjen«, siger han og vurderer, at der kommer til at mangle fem af de 50 mio. kr., som han normalt omsætter for.

Styrer mod millionbet og tidlig sæsonafslutning

Samler jern for 100 mio. kr.

Vi bragte i sidste uge i vores papiravis et større interview med Semler Agros direktør Morten Buus, hvor han fortæller, hvorfor Danmarks store John Deere-forhandler centraliserer og eks. flytter alle brugte maskiner mere eller mindre sammen til et stort brugtcenter i deres Vejrup-afdeling. Her stod da vi kom forbi maskiner for 100 mio. kr.!

”Det tror vi på. I en mindre afdeling kan du måske se den ene model i den størrelse, du er ude efter. Her får du et ordentligt udvalg og kan gå og sammenligne. Det mener vi er mere attraktivt. Samtidig har vi samlet en stab, som kun har med brugte maskiner at gøre og ser det som deres forretning«, siger han bl.a. i historien.

Læs hele artiklen via dette link:

Her står jern for 100 mio. kr. – men intet Audi-palads

I får selvfølgelig et eksklusivt kig bag vores links, inden vi senere på dagen lægger historien ud online.

Parade af store roeoptagere

Er glasset halvt fyldt eller halvt tomt?

FMR Maskiner i Nykøbing Falster formåede at tegne et billede af et mere fyldt end tomt glas, da de rundsendte en historie med en flot parade af 11 solgte selvkørende Holmer roeoptagere til den nye sæson.

Læs mere her:

Klar til årets roekampagne: 11 selvkørende optagere købt ind

Ha’ en god uge. Husk at Sagro byder på sådemo på onsdag… og at vi snart har nye traktortal.

Godmorgen fra redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Mener du, at vi burde skrive netop din historie, så tøv ikke med at ringe til 40283032 eller skriv til cjj@landbrugsavisen.dk.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.