Den fremsynede landmand

50 Man skal have udsyn og følge med udviklingen. Det kunne være et motto for Danish Crowns bestyrelsesformand, Erik Bredholt, som fylder 50 år.

Erik Bredholt er tillige fjerdegenerationslandmand på slægtsgården Edelslund ved Skødstrup ved Århus. Han overtog bedriften som 27-årig og var allerede den gang indstillet på at tilpasse sig strukturudviklingen. Derfor lagde han bedriften om fra en beskeden mælkeproduktion til produktion af slagtesvin. Det var i 1993.

Han begyndte med 175 søer. I dag er Edelslund et mellemstort landbrug med 550 søer, seks medarbejdere, 350 hektar og en årsproduktion på 18.000 slagtesvin, der ikke overraskende leveres til Danish Crown.

Erik Bredholt blev valgt ind i koncernens repræsentantskab 1999. Det var ifølge fødselaren ikke ud fra strategiske overvejelser om at komme til tops. Men han ønskede at følge med i udviklingen af det danske landbrug og sætte sit aftryk på det. Efter to år i repræsentantskabet blev Erik Bredholt valgt til Danish Crown AmbA’s bestyrelse, hvor han efter fem år som næstformand indtog posten som formand. Det var i 2011.

Fra den position kan Erik Bredholt se på Danish Crown som en virksomhed, der har tilpasset sig strukturerne og fulgt med udviklingen. Danish Crown er i dag med udgangspunkt i en ejer- og landmandsorienteret bestyrelse vokset fra at have Danmark som sit kerneområde til nu at være en international koncern med virksomheder i udlandet og stigende markedsandele uden for landets grænser.

Ud over at være formand for Danish Crown er Erik Bredholt næstformand i Slagteriernes Arbejdsgiverforenings bestyrelse samt medlem af Dansk Industris hovedbestyrelse og Landbrug & Fødevarers bestyrelse.

Erik Bredholt er gift og har tre voksne børn. Fødselsdagen fejres privat.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle