Brug et kompetencekatalog til at udvikle medarbejderne

Et kompetencekatalog kan være med til at sikre en god læringsproces for dine medarbejdere, og er et godt redskab til at fastholde medarbejderne, så deres kompetencer udvikler sig efter behov.

Af Ghita Pedersen, svinekonsulent, Velas 

Kompetencekataloget kan bruges til protentialeudvikling af dine medarbejdere, og skabe det nødvendige overblik over deres nuværende kompetencer.

Et kompetencekatolog har den store fordel, at det kan laves specielt for jeres bedrift, så lige akkurat de opgaver og udfordringer som I har, kan komme med.

Kompetencekataloget kan være med til at sikre en god læringsproces for dine medarbejdere, og er et godt redskab til at fastholde medarbejderne, så deres kompetencer udvikler sig efter behov.

Herunder vil jeg vise jer to eksempler, som jeg bruger i svinebedrifterne, men den kan sagtens bruges i andre afdelinger.

Tabel 1. Eksempler på kompetencekatalog

Hvis en opgave bliver krydset af i rød kolonne, skal I sammen finde ud af, om det er en opgave I forventer at medarbejderen skal kunne.

Hvis det er tilfældet, hvad skal der så til for at nå det mål, herunder hvem skal lære medarbejderen op i opgaven, og hvornår skal medarbejderen kunne lave opgaven i henholdsvis gul og grøn kolonne.

En af sidegevinsterne ved denne fremgangsmåde er, at det bliver synligt for alle, hvilke opgaver der skal have ekstra fokus, og medarbejderen vokser med opgaven, når han/hun kan se, at krydset kan rykke sig over i gul eller grøn kolonne.

På den måde har I desuden et godt overblik over, hvilken medarbejder der kan hvad, og hvilke kompetencer I skal have ekstra opmærksomhed på.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle