Hold på de gode medarbejdere med små ændringer
Det er vigtigt at være opmærksom på, om der er ting i hverdagen på bedriften, man har mulighed for at ændre for at vedblive at have en attraktiv arbejdsplads.

Af Merete L. Andersen, chefkonsulent, LandboNord

Enhver arbejdsplads vil fra tid til anden opleve, at nogle af deres medarbejdere vælger at forlade jobbet. Det er et uundgåeligt faktum.

Det er dog vigtigt, at man som arbejdsgiver altid er opmærksom på, hvad man selv kan gøre for at sikre, at medarbejderne trives i deres job.

Det er umuligt at sikre, at alle medarbejderne fløjter hver dag når de går hjem, men det er vigtigt at være opmærksom på, om der er ting i hverdagen på bedriften, man har mulighed for at ændre for at vedblive at have en attraktiv arbejdsplads.
 
Det kan være små ting, som gør en forskel på, om medarbejderne synes det er en attraktiv arbejdsplads. Det kan være muligheden for at ændre en smule på mødetidspunkterne, at tage medarbejderne med på råd i forbindelse med ændringer i produktionen eller at sørge for at få holdt samtaler med medarbejderne, hvor forventningerne bliver afstemt.

Dagbog fra Rumænien: Vi bygger ny sofarm til 5.200 søerSvin Torsdag 6. juli 2017 · 08:39

Det er ikke altid nok at sige, at de bare kan komme hvis der er noget, de er utilfredse med. Det kan være svært for nogle medarbejdere at tage initiativet til en samtale.

Det er ejeren, der har pligten til at spille bolden op til minimum en årlig samtale om samarbejdet.

Det er selvfølgelig altid ejeren, der har retten til at bestemme, hvad der skal ske på ens bedrift, men nogle gange kan medarbejderne måske have nogle konstruktive indspil, man ikke selv havde overvejet.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle