Ugen på spidsen: Urimelige svinetæsk fra Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse får penge for at anbefale en type svinekød, mens foreningen kritiserer andet svinekød.

Dyrenes Beskyttelse har de seneste uger ikke lagt fingrene imellem og igen og igen hamret på dansk svineproduktion.

Denne gang er anledningen kampagnen ’Burgrise -Nej, tak!’, som brager frem på alle sociale medier og reklamesøjler rundt om i landet.

Der spilles på alle følelsesmæssige tangenter i kampagnen via små filmklip, hvor budskabet er, at danske konventionelle svineproducenter ikke gør tingene ret godt, og dyrene har det elendigt.

Der vises blandt andet klip af kastration, og der levnes ikke plads til mellemregninger og forklaringer på, hvorfor svineproducenter gør, som de gør.

Forbrugerne kan næsten ikke få andet end et dårligt indtryk af dansk svineproduktion anno 2017 - og kritikken er massiv i kommentarfelterne, når Dyrenes Beskyttelse dagligt lægger nye opslag ind på Facebook, hvor en stor del af kampen om bedre dyrevelfærd foregår.

Kampagne fejler

Jeg ser kampagnen om burgrise og foreningens tilgang på samme måde som landets folketingspolitikere.

Begge fejler ved, at de evigt og altid retter massiv kritik mod modparten - hvad enten det er dansk svineproduktion eller en anden folketingspoliktiker - og ikke anerkender de fremskridt eller ideer, der faktisk finder sted eller meldes ud.

For Dyrenes Beskyttelse anerkender ikke, at svineerhvervet hele tiden forsøger at forbedre dyrevelfærden - dødeligheden hos pattegrisene er faktisk faldet ni år i træk. Sodødeligheden går samme vej, og der er faktisk en løsning på vej med kastrationsproblematikken og indføres senest i 2019.

I branchen arbejder man faktisk med at forbedre forholdene, men det bliver mig bekendt ikke nævnt med et ord i kampagnen.

Når vi nu er ved Dyrenes Beeskyttelse kan jeg ikke lade være med at tænke på foreningens motiver - for det er da forunderligt, at foreningen modtager penge for hver gang forbrugeren køber svinekød, hvor der på pakken står anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og samtidig peger fingre af svinekød, der ikke har samme label fra foreningen på indpakningen.

Kan man det?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle