I en griseproduktion kan det ikke undgås at nogle dyr dør. Jo større produktion, jo flere drejer det sig om. Også selv om man på Bregentved har en lav dødelighed set i forhold til landsgennemsnittet.
”Derfor kan man jo hurtigt ende med at have Daka forbi tre-fire gange om ugen”, siger driftsleder Lars Due.
Foruden at være omstændeligt, er et besøg fra en fremmed lastbil også en sundhedsrisiko.
Derfor har Bregentved på deres fire nye staldanlæg fået bygget integrerede kølerum til døde grise.
”På den måde undgår vi at have Daka forbi hele tiden, og samtidig kan vi via nedkølingen levere det bedste produkt til dem”, siger Lars Due.
Grisene lægges i containeren i kølerummet. Herefter tømmes containeren i en nedgravet afhentningscontainer, som ligger et stykke fra anlægget.
På den måde forbedres anlæggets bio-security også, idet antallet af ”fremmede” lastbiler, der kommer direkte i kontakt med anlægget, sænkes.
Da Landbrugsavisen.dk besøgte anlægget på åbningsdagen blev rummet dog benyttet til øl og sodavand.
Gråkjær, som har stået for entreprisen, oplyser, at de aldrig har bygget sådan en løsning før.
Relaterede artikler
Kommentarer