Danni og Jonas Sørensen har haft travlt i efteråret.
Ud over at holde styr på svineejendommen St. Vognsbæk ved Frederikshavn har de nordjyske brødre overtaget fire ejendomme, der dermed supplerer de hidtidige 1.500 søer med yderligere 700 styk - dertil kommer 30 kgs-produktion og slagtesvineproduktion, som brødrene ikke har været vant til at arbejde med på St. Vognsbæk, der er en ejendom til 7 kgs-produktion.
Det fortalte Danni Sørensen, da han onsdag eftermiddag var oplægsholder på FarmerTech.
Topresultater
Danni Sørensen var indlægsholder på baggrund af de resultater, brødrene har opnået, siden de i 2010 blev femte generation på St. Vognsbæk.
Og resultaterne er ganske imponerende.
For eksempel er der på St. Vognsbæk opnået 39,6 grise pr. årsso målt over de seneste 365 dage. I 4. kvartal var antallet 40,6 grise.
Tilsvarende er tallene for totaldødeligheden hos pattegrisene, der har stor opmærksomhed i branchen, og hvor målsætningen er under 20 procent i 2020, langt under normalen. De seneste 365 dage er totaldødeligheden således opgjort til 12,04.
Systematik
Hemmeligheden bag disse produktionsresultater er udpræget systematik med en lang række faste procedurer, der udføres dagligt.
»Vi har faringsovervågning 24 timer i døgnet i de fem dage, hvor 90 procent af søerne farer. Det kan svare sig økonomisk og giver samtidig en række sidegevinster som ingen kolde grise, mange grise der bliver reddet fra at blive lagt, klemt eller fra en so, der vil bide,« fortalte Danni Sørensen tilhørerne.
En dødelighed på 7,9 procent indtil fravænning målt over et år kræver ifølge Danni Sørensen blandt andet dygtige medarbejdere og systematik.
»Det er kun de dygtigste medarbejdere, der passer grisene den første uge. Her har vi fokus på alle svage og små grise. Vi kuldudjævner efter størrelse, alle grise lukkes ind i hulen to gange i døgnet, og alle grise blive gået igennem hver dag også i weekenden, på helligdage og 1. januar,« fastslog Danni Sørensen.
Relaterede artikler
Kommentarer