Det er rimeligt præcist at veje polte med målebånd

Poltes vægt ved løbning er af større betydning for kuldresultaterne, end deres alder er. Det er derfor ikke tilstrækkeligt at styre efter poltenes alder, selv om det er det letteste styreredskab, når der ønskes de bedst mulige kuldresultater. Brug af målebånd til at veje polte er billigt og rimeligt præcist.

Af Lisbeth Ulrich Hansen, chefforsker, Seges Innovation

Poltens vægt ved løbning har større betydning end dens alder for kuldstørrelsen i første kuld, og om den løbes til 2. kuld.

Sekundært har rygspæktykkelse betydning, mens alder er af mindre betydning. I mange besætninger benyttes alder som styringsparameter, fordi det er nemt.

Anbefalingen er at løbe polte ved 150-165 kilo, 13-16 millimeters rygspæk og 30-33 ugers alderen, men i mange besætninger løbes...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle