14-årige Andreas vil være landmand - har solgt sin kaninbesætning for at dyrke hø

Andreas nåede kun lige at presse 25 høballer, inden det helt store regnskyl kom. Nu forsøger han at redde det våde hø til de sidste 100 baller.

Tidspresset har været enormt for den 14-årige Andreas Jacobsen, der i weekenden høstede hø på to hektar på familiens hobbygård i Padborg.

Hans mor, Louise Jacobsen, havde sagt, at hun ikke gad bøvle med høet i år, så det er første år, han selv står for det. Andreas Jacobsen lagde hårdt arbejde i projektet, for målet var at tjene penge på høet.

"Det har været et stort stykke arbejde, og han går på efterskole, så han har fjernstyret en kammerat som i løbet af ugen har gået og vendt det", siger Louise Jacobsen.

Regnen indhentede dem på 25 baller

Familien har gården Vilsbækgård, hvor de har heste og 6 hektar jord med græs. Andreas Jacobsen står selv for to hektar, som var klar til at blive presset i weekenden. Familien hjalp til, for de skulle presse om kap med regnen, der lå og truede i det fjerne.

"Vi var i sidste øjeblik med det, og det endte med, at vi fik presset 25 høballer, men så kom der omkring 35 mm regnskyl på få minutter. Vi andre synes, det var lidt komisk, fordi det hele havde været kaotisk, men Andreas blev ret utilfreds. Jeg prøvede at opmuntre ved at sige, at det jo er godt, vi ikke skal leve af det", siger Louise Jacobsen og griner.

Udover regnen bøvlede familien generelt med at få høstet og presset høballerne. Presseren skulle også lige have skiftet en bolt undervejs, så der har været rigeligt med bump på vejen.

"Der ligger stadig til cirka 100 høballer, men det nåede jo at blive sjaskvådt, inden vi fik det presset. Nu går Andreas derhjemme, og vender det og håber, at han kan få det presset, inden der kommer mere vand. Det var jo noget rigtig flot hø, men jeg tror ikke resten bliver ligeså godt", siger Louise Jacobsen.

Forretningsmand i en tidlig alder

Om de sidste 100 høballer kommer helskindet med eller ej, har Andreas Jacobsen i hvert fald slået en god handel af på de 25 baller. Han har solgt dem til 20 kroner stykket til sin far, som skal bruge det til gårdens heste.

Andreas Jacobsen begyndte allerede at drive forretning som otte-årig, da han begyndte at avle kaniner, som han solgte til slagtning. Han endte med en besætning på 30 kaniner, men solgte det hele for to år siden til en landmand på Als. Der var for meget arbejde og for lidt indtjening i det, havde han fortalt til sin mor.

Efter sommerferien skal Andreas Jacobsen begynde i 9. klasse, men han ved allerede, at han skal være landmand, så han så klart, at det var landbrugsskolen, han startede på nu. Men indtil da passer han sit hø og fritidsjob hos en landmand med en kvægbesætning.

Andreas Jacobsen deltager i 'Skyd Høsten Bedst' med sit foto af hø-høsten.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2020 og læs mere om betingelserne for konkurrencen

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle