Kan medicinforbruget til svin falde mere?

Nu viser de nyeste tal, at antibiotikaforbruget er faldet igen. Der er en balance mellem at give tilstrækkelig medicin og ikke overdosere. Det er fint nok at fjerne medicin, som man kan undvære, men det er vigtigt, at vi ikke kommer så langt ned, at man undlader at behandle syge dyr, og behovet er forskelligt afhængigt af besætning.

 

Det skyldes fokus og samarbejde mellem producenten og dyrlægerne og landmandens vilje til at fokusere på andre metoder end at give medicin. Og selvfølgelig har gult kort-ordningen givet anledning til, at man har sat fokus på forbruget.

 

Vi skal ikke have en grænse, der ikke er fair. Så længe vi ligger over grænsen, er det administrativt bøvl at sænke den. Man burde lade loftet ligge, som det er, når vi med tal kan dokumentere, at vi kan levere varen.

 

Der skal en længere proces til for at finde det rette niveau, og det er også kun et øjebliksbillede, for der kan komme nye sygdomme og en national infektion, der kræver mere medicin og gør det umuligt at holde sig under en fast grænse. Så vi har sagt på forhånd, at der kan komme år med tilbagefald, og så er det helt galt, at folk skal igennem et bureaukratisk system. I fremtiden skal vi have målrettede tiltag, der passer til hver enkelt bedrift.

 

Have fokus på smittebeskyttelse og sektioneret drift, så man ikke får spredt smitten. Men det er vigtigt for mig at sige til producenten, at man selvfølgelig skal behandle de dyr, der har behov - også selvom det i en periode kan betyde, at man skal behandle mere.

mle

Kontakt formanden på lbn@bryder1.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle