Landmænds egne stævninger afventer L&F-retssag

Som forventet bliver L&F’s sag behandlet før individuelle landmænds stævninger mod staten.

Kammeradvokaten har accepteret, at landmænds egne stævninger mod staten for vandplanerne afventer Landbrug & Fødevarers retssag - ganske som forventet.

”Vi har erklæret os enige i, at de sager skal udsættes, fordi sagsøger selv anmoder om det i stævningerne, og det er naturligt at afvente Landbrug & Fødevarers retssag i landsretten,” siger advokat hos Kammeradvokaten Anders Lotterup.

De enkelte landmænds stævninger er udtaget ud fra en skabelon, som Landbrug & Fødevarer har udformet. Skabelonen gav landmændene mulighed for individuelt selv at sagsøge staten, så de er sikre på at komme i betragtning, hvis Landbrug & Fødevarer vinder i landsretten, men retten ikke mener, at hele dansk landbrug er omfattet af dommen. I stævningen har landmændene selv bedt om at afvente L&F’s sag, da omkostningerne så kan holde sig på en retsafgift på 500 kr.

240 stævninger indtil nu

»Det var en del af planen, og det er vi meget tilfredse med,” siger Landbrug & Fødevarers advokat Håkun Djurhuus, partner i Bech-Bruun.

Indtil videre har Kammeradvokaten modtaget cirka 240 stævninger fra landmænd.

”Og vi må regne med, at der kommer flere, for vi er stadig i en proces, hvor byretterne sender stævningerne ind til os,” siger Anders Lotterup, der endnu ikke kan give et bud på, hvornår der vil være en endelig opgørelse.

Kammeradvokaten skal senest 9. november aflevere et svarskrift til Landbrug & Fødevarers første stævning. Ud over vandplansstævningen forbereder organisationen lige nu en ny stævning, der kræver, at randzoner, efterafgrøder, vandplaner og beskyttelseszoner er ekspropriation.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle