Tiltag for bedre økonomi

En slagtesvineproducent havde dårlig klassificering. Det viste sig, at vægten vejede 30 kg forkert.

En slagtesvineproducent havde et lidt højt foderforbrug og lav godkendelse af Englandsgrise. Sammen med rådgiveren blev der lavet et simpelt skema, hvor slagtesvineproducenten hver uge skulle notere andel af grise afregnet i basisnotering, godkendelsesprocent og slagtevægt. "Den ekstra opmærksomhed betød, at han øgede sin indtægt med 16 kroner pr. gris i løbet af kort tid," fortæller Gitte Hansen, Gefion.

Et varmerør fra halmfyret løb uisoleret gennem en slagtesvinestald for at nå frem til smågrisestalden. Resultatet var, at det meste varme blev afgivet i slagtesvinestalden, hvor der ikke var behov. Til gengæld var der altid for koldt i smågrisestalden. Da røret blev isoleret, fik begge staldafsnit det bedre.

Notér datoen for hvornår en gris indsættes i sygestien, og sæt det mål at to tredjedele af grisene i sygestien skal nå frem til slagteriet. "Det mål tvinger folk til at tage grisene ud, så snart de bare begynder at falde det mindste fra," fortæller Henrik Bech Pedersen, Svinerådgivning Vest.

Forebyggende sundhed: Observation af grisene, klargøring af stalden før indsættelse og velindrettede sygestier.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle