Insektfabrik bygger nyt kæmpe anlæg: Vil producere 100 ton larver om dagen

Larver kan blive en vigtig ingrediens i fremtidens foder. Det satser Enorm Biofactory i hvert fald på. I Flemming er selskabet lige nu i gang med en stor udvidelse af deres produktion.

Glem alt om sølle 40 grise per årsso. Når det kommer til formeringsevne, slår Black Soldier Fly alt, vi hidtil har kendt.

Fluen lægger op til 1.000 æg efter en befrugtning, æggene klækker efter to til tre dage, og efter yderligere 12 dage er larverne klar til slagtning.

- Larverne bliver kogt, tørret og olien skilt fra proteindelen, forklarer Carsten Lind Pedersen, der siden 2018 har stået i spidsen for Enorm Biofactory, der er en af blot en håndfuld virksomheder i Europa, der i...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle