CIP overvejer investering i biokul og pyrolyseteknologi

Pengetanken Copenhagen Infrastructure Partners vurderer, at biokul og pyrolyse har potentiale som et fremtidigt investeringsobjekt.

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der hovedsageligt er kendt for sine investeringer i vindenergi, udviser nu interesse i biokul og pyrolyseteknologien.

Medstifter og partner i pengetanken, Christina Grumstrup, siger ifølge Energiwatch, at teknologogien sagtens kan blive et fremtidigt investeringsobjekt.

- Teknologien er bestemt noget, vi ser på som interessant. Det kan tænkes sammen med biogasanlæg, hvor biomassen kan forædles, lidt som man for 30 år siden i kraftværkerne producerede gipsplader som en del af røggasrensningen afbrændingen af kul, siger hun.

I sidste uge kom det frem, at CIP Fonden, der arbejder med at undersøge og udvikle nye samfundsbærende teknologier, ser et stort potentiale i biokul.

CIP Fonden slog dog også fast, at en yderligere forretningsgørelse af teknologien kræver, at rammevilkårejne falder på plads.

I løbet af de kommende måneder igangsættes det nye og hidtil største pyrolyseanlæg i Danmark. Anlægget, der går under navnet SkyClean, er bygget af Stiesdal, og ligger i tilknytning til biogasanlægget Agri Energi Vrå. 

/rost

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle