L&F: Rammerne for biokul skal på plads hurtigt

Politikerne skal på banen nu, hvis det skal lykkes at reducere CO2-udledningen ved at lagre kulstof i biokul via pyrolyseteknologien.

Landbrug & Fødevarers klimachef, Hans Roust Thysen, glæder sig over, at CIP Fonden i en ny rapport slår fast med syvtommer-søm, at der kan ske en reduktion i landbrugets udledning af drivhusgasser med to millioner ton årligt ved hjælp af pyrolisering og lagring af kulstof i biokul. 

- Brugen af biokul og pyrolyse er en billig og energieffektiv måde at fjerne CO2 fra atmosfæren, og derfor er det meget positivt, at CIP Fonden nu slår fast, at teknologierne har et stort potentiale, kan have en markant klimaeffekt og gavne landbruget og den grønne omstilling. Der er stor interesse i landbruget for at komme ud af starthullerne, men rammerne skal på plads hurtigt, lyder det fra ham i en skriftlig udtalelse.

Brug for rammevilkår

Hans Roust Thysen understreger ligesom CIP Fonden, at det kræver, at de rette rammevilkår falder på plads nu.

- CIP fonden sætter med rette fokus på, at teknologien er køreklar, men at rammevilkårene mangler at komme på plads. Det afgørende nu er altså, at politikerne sætter handling bag, hvis de vil nå målsætningen fra landbrugsaftalen om at nå to millioner tons reduktion via pyrolyse, lyder det fra ham.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle