Dyster markedssituation prægede Tican-generalforsamling

Tican opfordrer branchen til at øge presset på politikere for at ændre rammebetingelser for slagtesvin.

Den pressede markedssituation løb med opmærksomheden på Ticans generalforsamling onsdag, efter at fødevarekoncernen har offentliggjort et årsresultat, der kun svarede til det halve af resultatet året før. 

Det fortæller adm. direktør Ove Thejls i Tican.

”Det er klart, at den økonomiske effekt af det russiske importforbud og lukningen af Fjerritslev-afdelingen fyldte en del, da det har medført et tab på mere end 50 millioner kroner i årsresultatet. Men der var også en accept af, at sådan var det, og at vi har fået ryddet op nu. Vi har foretaget os de ting, der skal til for at sikre vores konkurrenceevne fremadrettet,” siger Ove Thejls.

Branchen skal øge presset

”Ruslands importforbud rammer hele EU, så på den måde mister vi ikke konkurrenceevne i forhold til resten af EU. Men det kan vi ikke påvirke, og det var der også en anerkendelse af. Til gengæld kan vi sørge for at have nogle gode politiske relationer på alle niveauer, så Danmark får adgang til markedet som et af de første lande i EU, den dag der løsnes op,” siger han.

Men derudover var der enighed i forsamlingen om at lægge yderligere pres på politikerne for at ændre sektorens rammevilkår.

”Forsamlingen opfordrede kraftigt til, at branchen presser på for at få ændret rammebetingelserne for slagtesvin, som det også bliver nævnt i udspillet fra VKO, for at gøre os mere konkurrencedygtige i forhold til vores nabolande," siger Ove Thejls.

Bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen er til møde i Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse torsdag netop for bl.a. at snakke om rammebetingelserne.

Ny næstformand 

På generalforsamlingen skulle der vælges bestyrelsesmedlemmer i Nordkredsen. Generalforsamlingen genvalgte Jens Jørgen Henriksen, Søren Overgaard og Uffe Wiborg, imens Lars Bak blev nyvalgt, idet næstformand Michael Møller ikke ønskede genvalg. 

På et efterfølgende bestyrelsesmøde konstituerede bestyrelsen sig med Jens Jørgen Henriksen som formand, og Søren Overgaard som ny næstformand. 

Den nyvalgte næstformand har været med i bestyrelsen i en årrække, hvor han er valgt ind af Nordkredsen. Derudover har han været formand for Ticans leverandørudvalg, siden oprettelsen for omkring fire år siden.
 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle